vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Touriga Franca druif

De Portugese Touriga Franca druif is de meest geteelde blauwe druif in de Douro wijnstreek. Touriga Franca is tevens één van de belangrijkste ingrediënten voor rode port en favoriet bij veel wijnproducenten vanwege zijn hoge opbrengsten en betrouwbaarheid.

Deze kwaliteitsdruif levert wijnen op met intense aroma's van zwarte bessen en bloemen, diep van kleur en met stevige maar fluwele tannines. Touriga Franca wordt in de Douro vaak geblend in Port maar ook in de droge rode wijnen met druiven zoals Baga, Aragonez, Touriga Nacional of Tinta Roriz, voor een optimale balans in de wijn.

Touriga Franca wijnen

Geen Franse druif

Denk je in eerste instantie met een Franse druif te maken te hebben, niets is minder waar. De oorsprong van de Touriga Franca druif is niet volledig duidelijk maar het vermoeden bestaat dat de Touriga Franca familie is van de Portugese Touriga Nacional druif. Een èchte Portugees dus.

Gewild

Touriga Franca is meer aromatisch en lichter van vorm dan de Touriga Nacional, die over meer intensiteit en concentratie beschikt. De hoge opbrengsten en het verfijnde fruitige aroma van de Touriga Franca maken deze druif echter zeer gewild bij de wijn-producenten.

Prachtige blends

Niet alleen in de Douro wijnstreek kom je de Touriga Franca mengdruif tegen maar ook daarbuiten. In Alentejo, de Beiras, Tejo en de gebieden rond Lissabon worden er kwalitatief hoogwaardige blends van gemaakt. Dit resulteert in prachtige robijnrode wijnen, die jij als fijnproever vast kunt waarderen, met tonen van pruim, rode bessen, cacao en lichte houttonen.

De mooiste spijs wijn combinaties met wijn van de Touriga Franca druif

Touriga Franca wijn is goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Blauwe kazen
  • Donkere chocolade
  • Entrecote, steak, kip, spareribs
  • Manicotti gevuld met ricotta, spinazie en mozzarella
  • Stoofschotels
  • Geroosterde groenten

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Touriga Franca en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Touriga Franca druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle Touriga Franca wijnen
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 50 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op