vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Touriga Franca druif

De Portugese Touriga Franca druif is de meest geteelde blauwe druif in de Douro wijnstreek. Touriga Franca is tevens één van de belangrijkste ingrediënten voor rode port en favoriet bij veel wijnproducenten vanwege zijn hoge opbrengsten en betrouwbaarheid.

Deze kwaliteitsdruif levert wijnen op met intense aroma's van zwarte bessen en bloemen, diep van kleur en met stevige maar fluwele tannines. Touriga Franca wordt in de Douro vaak geblend in Port maar ook in de droge rode wijnen met druiven zoals Baga, Aragonez, Touriga Nacional of Tinta Roriz, voor een optimale balans in de wijn.

Wijnen van de Touriga Franca

Geen Franse druif

Laat de naam van de Touriga Franca je niet op het verkeerde been zetten, het is namelijk geen Franse druif. De oorsprong van de Touriga Franca is niet 100% duidelijk maar het vermoeden bestaat dat de Touriga Franca sterke familiebanden heeft met de Portugese Touriga Nacional druif.

Verschillen

Touriga Franca is meer aromatisch en lichter van vorm dan de Touriga Nacional, die over meer intensiteit en concentratie beschikt. De hoge opbrengsten en het verfijnde fruitige aroma van de Touriga Franca maken deze druif echter zeer gewild bij de wijn-producenten.

Populaire mengdruif

Je komt de Touriga Franca mengdruif steeds vaker tegen, ook buiten de Douro-vallei. In de wijnstreken van Alentejo, de Beiras, Tejo en de gebieden rond Lissabon worden er kwalitatief hoogwaardige blends van gemaakt. Dit resulteert in prachtige volle ronde wijnen, die jij als fijnproever vast kunt waarderen, met hints van chocola, gedroogd fruit en vanille met een lange en volle afdronk.

De mooiste spijs wijn combinaties met wijn van de Touriga Franca druif

Touriga Franca wijn is goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Vlees van de BBQ
  • Gebraden eend-, gans- en lamsvlees
  • Blauwe kaas
  • Stoofvlees
  • Gegrilde groenten
  • Donkere chocola

Passie voor kwaliteit en smaak?

Vind je kwaliteit en smaak belangrijk, maar ook een fijne prijs? Vindmijnwijn.nl brengt je het beste van onze winkeliers en importeurs. Laat je verrassen door onze selectie en bestel gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw karakteristieke wijn van de Touriga Franca druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle wijnen van Touriga Franca
Vindmijnwijn krijgt een 9,1 van maximaal 10 uit 39 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op