Wijnen van de Catarratto Bianco druif

In Sicilië, gedijt de inheemse Catarratto Bianco druif. Deze traditionele druivensoort is te vinden in wijngaarden verspreid over Agrigento, Trapani en Palermo. Met zijn droge en warme klimaat produceert Sicilië prachtige gouden wijnen van de Catarratto Bianco.
  • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

    Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  • Goede service

    Goede service

  • Unieke wijnen

    Groot assortiment

  • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Catarratto Bianco

Witte druiven
De Catarratto Bianco is niet Italië’s meest bekende druif, maar wel één van de meest geproduceerde druiven van het land. De wijnstokken van de Catarratto Bianco druif prijken trots en krachtig in de wijngaarden op het gehele eiland.

Verrassend veelzijdig

De kegelvormige trossen met middelgrote tot grote druiven hebben een groengele kleur. Over het algemeen wordt de Catarratto Bianco druif volgens de klassieke wijnbouw verbouwd. De Catarratto Bianco druif vertoont niet meteen de karakteristieken van een kwaliteitsdruif, toch brengt deze soort ons interessante wijnen.

Nieuwe generatie

In de laatste jaren wagen jonge wijnbouwers zich aan experimentele productie om de veelzijdigheid van de druif aan te tonen. De Catarratto Bianco druif heeft een grote opbrengst, maar wanneer overproductie in toom gehouden resulteert dit in fruitige aroma’s van citrusvruchten, bloemen en tropisch fruit. Ontdek fijne, maar ook zoete kruiden in de frisse witte wijnen. Langdurig contact met de schil en pitten geeft meer diepgang aan de wijn en schenkt frisse droge wijnen.

Dubbel

Als assemblage wijn tilt de Catarratto Bianco druif de wijn naar een hoger niveau. Met haar zachte, toch intense smaken, lage zuurgraad en laag alcoholgehalte. Een ideale blend partner is Carricante druif. De twee delen herkomst en bodem en vullen elkaar aan. De vulkanische bodem, omringd door de zee drukt haar stempel op deze wijnen.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Catarratto Bianco

Geniet van frissen Catarratto Bianco wijnen met Siciliaans geïnspireerde gerechten.
● Gerijpte kazen
● Arancini
● Gegrilde groenten met geitenkaas
● Caponata Siciliana

Scroll naar boven