Wijnen van de Carricante druif

Op de vulkanische hellingen van Sicilië, in de dorpen Viagrande en Milo, gedijen de zeldzame Carricante wijnstokken. Deze inheemse druivensoort, met zijn natuurlijke frisheid en zuren, creëert unieke Siciliaanse witte wijnen. Al duizend jaar floreert de Carricante alleen in deze betoverende streek.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Carricante

Witte druiven
De wijngaarden op de flanken van de vulkaan Etna liggen tot op 1200 meter boven het zeeniveau. Dit heeft grote temperatuurschommelingen tot gevolg. Het contrast tussen koele nachten en hete dagen heeft de Carricante druif zich eigen gemaakt. Deze ligging drukt haar stempel op de zuurgraad en de unieke smaak van de Carricante druif.

Tweede rijping

Goed aangepast aan het klimaat en de ligging rijpen de witte druiven langzaam tot ver in september. Te vroeg geoogste Carricante druiven resulteren in te hoge zuren, wat in de hand gewerkt wordt na malolactische rijping, een wijnbouw techniek die al eeuwen bekend is. Zonder deze tweede rijping komen verwijzingen naar groene appel sterk naar boven.

Laatrijpe druif

Wanneer de Carricante druiven later op het jaar worden geoogst worden, schenken ze zwaardere wijnen. Na contact met droesem, het residu na de malolactische rijping, kunnen de wijnen een romige textuur met honing toetsen hebben. Een smaakpalet van citroen en limoen tot grapefruit en sinaasappel voor wijnen nabij Milo. Proef diepe volle smaken van de zuidflank, aroma’s van venkel, gele bloemen en honing, of wit steenfruit. De strogele Carricante wijnen hebben groot bewaarpotentieel en bieden een breed spectrum van citrusaroma’s met verfrissende tonen van anijs en munt. Proef ook de mineralen van de vulkanische grond.

Carricante wijnen zijn heerlijke cépage wijnen, maar ook als assemblage wijn doet de Carricante het goed, vooral met Catarratto en Minella bianca.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Carricante

Geniet de Etnawijn niet te koud, met lichte en zoute maaltijden zoals:

● Gegrilde witte vis met citroen
● Ceviche van snapper
● Venkel en appelkoolsla
● Ansjovis met gegrilde champignon en tomaat

Scroll naar boven