Sierra Norte 1564 Orange wine | Spanje | gemaakt van de druif Verdejo
Sierra Norte 1564 Orange wine | Spanje | gemaakt van de druif Verdejo
De Grote Hamersma score 9

Sierra Norte 1564 Orange wine

2022

Witte wijn

18,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Toegankelijke orange wine van verdejo

Deze 1564 Natural Orange wine is een biologische en vegan wijn, gemaakt van de Spaanse druif verdejo. Orange wijn zonder frutsels. Een puur natuur orange wine, zonder toegevoegd sulfiet en ongefilterd.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Spanje
Streek Streek Valencia
Druif Druif Verdejo
Domein Domein Sierra Norte
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9

“ “

Vinificatie

Orange wijnen raken meer en meer ‘in’. Van oorsprong is het witte wijn waar de schilletjes meegisten. Deze geven veel meer smaak, aroma’s en kleur aan de wijn. Dus een vergisting alsof het rode wijn betreft. Hierdoor krijgt de wijn redelijk wat tannines, tamelijk uniek voor witte wijn. De wijn wordt bijna goudgeel en neigend naar oranje. Orange wine dus.  De schilletjes worden dagelijks door de wijn gepompt. De wijn is daardoor vol van smaak, complex en heeft o.a. tonen van citrusfruit (grapefruit). Uniek is dat niet geoefende wijnliefhebbers deze wijn óók lekker vinden. Een toegankelijke orange wine dus.

Lees meer

De Grote Hamersma score 9

“Zie ook Heraclio van dit domein. Dit is indrukwekkender. Maar laat je overigens niet van de wijs brengen door ‘1564’ (want kent als oogstjaar 2020) en door de belofte ‘natural white’ (want is namelijk orange wine. Gemaakt van op schil vergiste verdejo, ongefilterd en niet met sulfiet in aanraking geweest. Zit goed in elkaar. Orange peel, marmelade, abrikozen, ongebrande amandelen, jasmijnthee, witlof, sherryzweem, tuttifrutti, umami en zuren als een streep. Natural Orange. Goed materiaal. Score: 9.”

Lees meer

Natuurvriendelijk wijnhuis

Sierra Norte (1999) is de gezamenlijke bodega van 3 familiebedrijven. Men werkt er biologisch en gebruikt ook geen dierlijke bestanddelen bij het vinificatieproces, waardoor de wijnen ook officieel veganistisch zijn.

Lees meer
Scroll naar boven