Angulo Innocenti - Cabernet Sauvignon | Argentinië | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
Angulo Innocenti - Cabernet Sauvignon | Argentinië | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon

Angulo Innocenti - Cabernet Sauvignon

2017

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Argentinië
Argentinië, Mendoza
Cabernet Sauvignon
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

91 punten

14,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

91 punten

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Cabernet Sauvignon uit Mendoza!

Angulo Innocenti Cabernet Sauvignon afkomstig van het unieke terroir van La Consulta uit de regio Mendoza. De wijn is beoordeelt met 91 punten bij wijnrecensent James Suckling.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Argentinië
Streek Streek Mendoza
Druif Druif Cabernet Sauvignon
Domein Domein Angulo Innocenti
AlcoholAlcohol13,8%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Angulo Innocenti Cabernet Sauvignon

Angulo Innocenti Cabernet Sauvignon toont aan dat de regio Mendoza en specifiek La Consulta niet alleen Malbec de boventoon voert. In het land van La Consulta is de wijn een nieuwe toevoeging, die tot uitdrukking is gebracht. Deze wijn vertoont geconcentreerde aroma’s van rood fruit, zachte munt, toffee, zoete kruiden en fijn geïntegreerde tannines. De wijn heeft een grote complexiteit met een donkere robijnrode kleur. Barrique-veroudering 50% van de wijn heeft een houtrijping van 7 maanden, voornamelijk Franse barriques.

Lees meer

Het wijnhuis

Ongeveer 75 kilometer ten zuiden van de stad Mendoza ligt La Consulta in het uiterste zuiden van de Uco-vallei van het departement San Carlos. Aan de voet van de majestueuze Cordillera de los Andes varieert het gebied in hoogte van 1.000 tot 1.200 meter boven zeeniveau. De grote hoogte en de ligging op het zuiden zorgen voor warme en zonnige dagen, met koele bergnachten. De warme en zonnige dagen geven een concentratie van exquise zwarte fruitsmaken, met een zachte en superieure textuur. De koele bergnachten dragen bij aan intense bloemige aroma’s en zuren die passen bij de wijnen. Het landgoed van 115 hectare is voornamelijk beplant met Malbec – ongeveer 40 hectare -, met Cabernet Sauvignon – ongeveer 30 hectare – en kleine hoeveelheden Syrah, Tempranillo, Cabernet Franc, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Lees meer

Familie Angulo Innocenti

De familie Angulo Innocenti is ontstaan door Pedro Angulo en Ángel Innocenti. Zij waren wijnbouwers in hun geboorteland Spanje, Pedro in Baskenland en in Italië Ángel in Toscane. In de 19e eeuw emigreerden ze naar Argentinië, door hard werken en doorzettingsvermogen vonden ze groot succes in hun commerciële activiteiten. Vandaag de dag heeft de familie Angulo Innocenti haar wortels in de wijnbereiding van immigranten nieuw leven ingeblazen. Alejandro Angulo en Mariano Innocenti, respectievelijk leden van de 3e en 4e generatie van de familie, hebben besloten om het wijnverleden van Pedro en Ángel te vieren met de ontwikkeling van een uniek terroir in La Consulta.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven