Bodegas Carrau Cabernet Sauvignon Cabernet de Reserva | Uruguay | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
Bodegas Carrau Cabernet Sauvignon Cabernet de Reserva | Uruguay | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon

Bodegas Carrau Cabernet Sauvignon Cabernet de Reserva

2018

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Uruguay
Uruguay, Las Violetas
Cabernet Sauvignon

10,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Geweldige rode wijn uit de regio Montevi

Deze geweldige rode wijn uit de regio Montevideo Uruguay heeft in de vorm van zachte snuiftabak met de geassocieerde geur van geroosterd hout. De wijn rijk aan primaire aroma's en heeft de wijn van robijnrode kleur met paarse reflecties. Uiterst geschikt bij rood vlees of een pasta past deze droge en fluweelachtige en vlezige wijn . Deze Cabernet Sauvignon wijn heeft een houtlagering van 6 maanden gehad.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Uruguay
Streek Streek Las Violetas
Druif Druif Cabernet Sauvignon
Domein Domein Bodegas Carrau
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieReserva
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Wijnhuis Bodegas Carrau

Het wijnhuis Bodegas Carrau heeft een lange historie. Aan het roer van het bedrijf staat Javier Carrau (9e generatie),de zoon Marcos, is bioloog en wijnmaker en zijn dochter, Juliana, is verantwoordelijk voor de administratie en de marketing. Z’n 265 jaar geleden is de familie Carrau begonnen met het maken van wijn in Spanje, in de buurt van Barcelona. In die tijd exporteerden zij hun wijn van Barcelona naar America. Mede door de economische depressie van de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten te emigreren naar Uruguay, Montevideo. Het aanplanten van wijngaarden begon meteen na aankomst in Uruguay. Druivenrassen nebbiolo en tannat werden door hem als 1ste in de regio Las Violetas, ten noorden van Montevideo aangeplant.

Lees meer

Bekende wijngebieden

De bekende wijngebieden van Chili en Zuid-Afrika bevinden zich op dezelfde breedtegraad als Las Violetas. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste wijnstokken van het land te vinden. Wind van de oceaan tempert de hitte tijdens de zomermaanden in Las Violetas en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. De rijping van de druiven gedijt langzaam, hierdoor ontwikkelt het volledige aromapotentieel, mede dankzij de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Het unieke terroir, een rood zanderige bodem met kleine kalksteentjes, en het wegknippen van nog groene trossen druiven in het groeiseizoen zorgt voor een lagere opbrengst en druiven met een intens karakter.

Lees meer

De familie Carrau

De familie Carrau bezit in totaal 60 hectare aan wijngaarden in de regio Las Violetas. Negentig procent van de druiven is afkomstig uit de eigen wijngaarden. De overige 10% wordt aangekocht bij 3 druivenproducten uit de regio, waar de familie Carrau al 30 jaar mee samenwerkt. De wijnen van Bodegas Carrau worden geëxporteerd aan meer dan 25 landen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven