Antonutti Traminer Aromatico DOC | Italië | gemaakt van de druiven Gewürztraminer en traminer aromatico
Antonutti Traminer Aromatico DOC | Italië | gemaakt van de druiven Gewürztraminer en traminer aromatico

Antonutti Traminer Aromatico DOC

2020

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Friuli
Gewürztraminer, traminer aromatico
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Goud

Goud

10,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Goud

Goud

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Fris en mineralig

De geur doet denken aan rozen en lavendel en een fris gevoel in de mond, fijn en mineraal waar citrus en kruidige tonen worden onthult wat typisch is voor deze wijn. Fris en fijn in de mond die perfect in balans zijn.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif Gewürztraminer, traminer aromatico
Domein Domein Antonutti
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch
Vegan

De Grote Hamersma score

“ “

Vegan en prijswinnaar

Deze Traminer heeft in 2020 de Golden Star gekregen van Asseganto da Vinibuoni D’Italia. De druiven worden zacht geperst vervolgd door maceratie en fermentatie in roestvrijstalen tanks. Deze traminer aromatico heeft een bewaarpotentie van 3 a 4 jaar of langer bij de ideale omstandigheden. Vivino score 3.9. Alle wijnen van Antonutti zijn vegan.

Lees meer

Wijnhuis Antonutti

Antonutti schrijft sinds 1921 geschiedenis. Het is het werk van inmiddels vier generaties.Vandaag de dag wordt Antonutti Vini met veel passie geleid door vader Lino, moeder Adriana en de kinderen Caterina en Riccardo. De familie beschikt over ongeveer vijftig hectare in het hart van Grave del Friuli (tegen de Sloveense grens). Kenmerkend voor het wijnhuis Antonutti is dat ze met lokale (inheemse) druivensoorten werken en alle wijnen vegan zijn. Daarnaast werken zij zoveel mogelijk duurzaam en organisch.

Lees meer

Lekker bij

Lekker als aperitief, bij antipasti, lichte visgerechten en schaal en schelpdieren. Ook perfect bij Aziatisch eten zoals Sushi en pikante gerechten.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven