Crama Girboiu Bacanta Merlot Barrique | Roemenië | gemaakt van de druif Merlot
Crama Girboiu Bacanta Merlot Barrique | Roemenië | gemaakt van de druif Merlot

Crama Girboiu Bacanta Merlot Barrique

2017

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Roemenië
Roemenië, Roemeens Moldavië
Merlot

18,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zachte, volle rode wijn

Deze Merlot is gerijpt in nieuwe Franse vaten en meerdere jaren op de fles. De smaak is sterk met aroma’s van zwarte kersen en cacao, gevolgd door kruiden met zoete vanille. Een volle wijn, met zachte tannine’s en een mooie zuurgraad.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Roemenië
Streek Streek Roemeens Moldavië
Druif Druif Merlot
Domein Domein Crama Girboiu
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsGevulde kalkoen
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC-CMD Cotesti
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De druiven worden op volle rijpheid met de hand geoogst en voorzichtig gescheiden van de tros. De fermentatie vind plaats in speciale tanks waarin de most kan blijven plakken om pigmenten en tannine ’s te extraheren. Onder invloed van geselecteerde gisten heeft de wijn eerst een langzame alcoholische gisting gevolgd door de malolactische gisting. Het karakter van de wijn wordt bepaald door de toevoeging van secundaire aroma’s die specifiek zijn voor veroudering in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Daarna verdere rijping van minimaal 12 maanden op de fles.

Lees meer

Wijnhuis Crama Girboiu

Het wijnhuis Crama Girboiu is in 2005 opgericht daar Constantin Girboiu, Hij kreeg de mogelijkheid om een oude wijnboerderij te kopen met 45  hectare. De wijnboerderij was op dat moment in vervallen staat. In de opvolgende jaren heeft hij het bedrijf verder uitgebouwd. In 2006 is Crama Girboiu gestart met de eerste aanplant van het druiven-ras Sauvignon Blanc. Dit was de eerste stap om het bedrijf verder uit te bouwen. Later volgde na de Sauvignon Blanc de Sarba, een druiven-ras uit het gebeid Vrancea. In 2007 heeft het bedrijf met behulp van Europese fondsen grote investeringen gedaan om de capaciteit verder uit te breiden. In 2008 worden er 2 merken aan het assortiment bij gevoegd. Het Livia-assortiment , vernoemd naar de dochter van Constantin en Bacanta, premiumwijn speciaal voor de horeca. De jaren daarna zijn de merken verder uitgebreid met Epicentrum, Tectonic, en Cuartz.

Lees meer

Lekker bij:

Deze Merlot wijn is lekker bij lamsvlees, rundvlees, rood vlees gerechten, kalkoen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven