Weingut Hiss – Baden Rivaner Trocken

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Wit

Zomers!

De Weingut Hiss Baden Rivaner Trocken heeft een heerlijke geur vol zomerse bloemen en citrus, maar is lekker droog en fris met aangename zuren. Dit is een smakelijke frisse en fruitige wijn met aangename zuren. Uitermate geschikt voor een zomerse dag.
Op proeverijen van De Proeftafel komt hij steevast als een van de favorieten uit de bus. Net als andere wijnen van Weingut Hiss, biedt deze Rivaner Trocken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze Rivaner is een leuk alternatief voor de vaak wat duurdere Sauvignons uit de Loire.

Kwaliteit en duurzaamheid in de basis

Op de heuvels van de beroemde Kaiserstuhl in de wijnbouwregio Baden bij Freiburg vinden we de 22 hectare wijngaarden van Weingut Hiss. Karl Heinz Hiss stichtte het wijnhuis in 1962 en was daarmee de eerste wijnmakerij in Eichstetten. Ondertussen heeft de door de staat gecertificeerde wijnbouwtechnicus Andreas Hiss de scepter overgenomen. Met veel vaart en innovatieve geest leidt hij het wijnhuis. Samen met zijn vrouw Alexandra en goed opgeleide medewerkers blijft hij de kwaliteit van het familiebedrijf hoog in het vaandel voeren. Zijn filosofie: kwaliteitsgerichte wijnbouw door rendementsbeperking en duurzaam bodembeheer door continue aanvoer van humus en bloeiende zaaiingen van grassen en bloemen.

Topdruiven van vulkaanhelling

De vulkaanhellingen van de Kaiserstuhl behoren tot de beste wijngebieden van Duitsland. Ze liggen ter hoogte van de Franse Elzas, maar aan de Duitse kant is het beduidend warmer.
Alle wijnstokken staan op de locatie Eichstetter Herrenbuck. De variëteit Rivaner is identiek aan de meer bekende Müller-Thurgau-wijnstok. Na het oogsten wordt de most opgehelderd door bezinken. Daarna volgt een koele, gecontroleerde en langzame fermentatie, waarna een gedeeltelijke verfijning plaatsvindt in een groot houten vat voordat de wijn jong wordt gebotteld.

Drinken bij…

Uitermate geschikt om lekker op het terras te drinken, maar de Rivaner komt ook goed tot zijn recht bij knapperige salades, soepen, asperges of fijne visgerechten.
Aanbevolen serveertemperatuur ca. 10°C -12°C.
Binnen 4 jaar na botteling opdrinken.

Duitsland
Müller-thurgau
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment