Balsamino Marche Rosso IGT Vini Venturi

Verkoop door: Casa del Vino Amsterdam | Categorie: Rood

Zeer gewild | Geweldige prijs-kwaliteit!

Hamersma Sterwijn

De Balsamino Marche Rosso IGT Vini Venturi is in 2019 bekroond als Sterwijn in de Hamersma wijngids van 2019. Sterwijnen zijn opvallend goede wijnen die uitblinken in soort, druif, regio en/of prijs. De Balsamino is zo’n wijn. Het is een elegante, robijnrode wijn met paarse tinten.

Het aroma van deze 100% Aleatico wijn, een zeer zeldzame druif, is zacht, met hints van roos en viooltjes, verfijnd en toch intens. Door een korte houtrijping heeft de wijn ook lichte vanilletonen. De wijn heeft een mooie balans qua structuur en zuren met een mooie afdronk. De hoge score van 2 Bicchieri in de beroemde Italiaanse wijngids Gambero Rosso is wat ons betreft ook ècht verdiend!

Het wijnhuis Vini Venturi

Azienda Vitivinicola Roberto Venturi ligt op ongeveer 250 m boven de zeespiegel, in de Marken, in het dorp Castelleone di Suasa. Filiberto Venturi heeft zich sinds zijn jeugd altijd met passie en doorzettingsvermogen ingezet voor het werk in de wijngaard en maakte de wijn voor zichzelf, familie en vrienden. Tot 10 jaar geleden. Nu produceert zijn zoon Roberto Venturi prachtige wijnen die de hoogste scores in de beroemde Italiaanse wijngids Gambero Rosso halen.

Roberto zet de traditie van zijn vader voort om te streven naar hoge kwaliteit: opbrengstvermindering, zorgvuldige selectie van de druiven, eerst in de wijngaard en vervolgens in de kelder en strenge controles gedurende het hele productieproces. Deze traditie en werkmethode karakteriseren de unieke stijl van de Venturi-wijnen.

Balsamino bij het eten

De Balsamino Marche Rosso IGT Vini Venturi is heerlijk bij pittige kazen, manicotti gevuld met ricotta, spinazie en mozzarella, entrecote en speenvarken.

Sterwijn onder 10 euro

De Balsamino is een sterwijn onder de 10 euro en bekroond met een 9 in De Grote Hamersma 2019.

Top 10 wijnen

Wil je meer mooie wijnen bekijken maar niet al te duur? Bekijk onze top 10 wijnen per categorie: van rood, wit en rosé tot biologisch, bekroond en per land.

Hiermee ontdek je snel welke wijnen populair zijn én passen bij jouw smaakprofiel.

Italië
Aleatico
2015
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Casa del Vino Amsterdam

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment Italiaanse wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil…

Bekijk het assortiment