Wijnen van de Cannonau druif

Ontdek de charme van de Cannonau druif, oorspronkelijk uit Noord-Spanje maar nu de trots van Sardinië. Met zijn hoge antioxidante eigenschappen creëert deze edele rode wijn een gezonde en langlevende traditie op het mediterrane eiland.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Cannonau

Blauwe druiven
De Cannonau druif zoals ze bekend is in Sardinië, heeft als bakermat Spanje, Aragon, en verspreidde zich naar Italië en Frankrijk. Wijnen die de Cannonau druif vermelden, verwijzen naar Italiaanse wijnen.

Frans en Spaans

Grenache of Grenacha zijn weggelegd voor de Franse en Spaanse voorbeelden. De meeste wijngaarden zijn op het Italiaanse eiland te vinden, waar de Cannonau zich goed heeft aangepast aan het extreem droge warme weer. De bodem van Sardinië is gevariëerd, zowel op klei, als graniet, als zandbodems gedijen de wijnstokken van de Cannonau. De kwaliteit van de wijnen is het beste in het midden van het eiland op de granietbodem en op zo’n 600 m tot 800 m boven de zeespiegel.

Hoog Laag

De cannonau wijnen kunnen in verschillende stijlen worden ontdekt. Droog, maar ook zoet. De droge wijnen van de blauwachtige Cannonau druiven zijn sappig en fruitig, ze hebben een medium alcoholgehalte en en zachte zuren. Ruik de genereuze aroma’s van frambozen en aardbeien robijnrode kleur. Hoe hoger de Cannonau wijnstokken zijn aangeplant, hoe minder zoet de wijn wordt. In assemblage wijnen, zoals met Monica, Muristreddu, voegen de Cannonau wijnen body en fruit toe zonder tannines. Ontdek bloemen en kruidige toetsen in de fruitige wijnen.
Op hogere hoogte verliest de Cannonau wijn haar zoetigheid die kenmerkend is voor de zoete likoreuze wijnen, met een hoger alcoholpercentage, van de lager gelegen wijnstokken. De Cannonau druiven worden voor het persen te drogen gelegd om het suikergehalte en de smaak te intensifiëren.

Affinamento obbligatorio

Sommige Cannonau wijnen hebben een verplichte rijpingsperiode, die de affinamento obbligatorio wordt genoemd. Wanneer de Cannonau druiven op vaten worden gerijpt wordt het smaakpalet intenser en vuriger. Ontdek impressies van rijpe fruit zoals kers en bessen, met aardse bijna leerachtige tonen en toetsen van citrus. Het zijn intense en complexe rustieke wijnen.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Cannonau

De complexe Cannonau wijnen zijn heerlijk bij gerechten zoals:
● Malloreddus alla Campidanese
● Een assortiment van gegrilde groenten.
● Risotto op basis van tomaten- of vleessaus
● Gerookte pancetta
● Schapenkaas

Scroll naar boven