Bella Donna - Tannat | Uruguay | gemaakt van de druif tannat
Bella Donna - Tannat | Uruguay | gemaakt van de druif tannat

Bella Donna - Tannat

2017

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Uruguay
Uruguay, Canelones
tannat

16,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bella Donna Tannat fris en modern

Bella Donna Tannat fris en modern maar vooral jonge wijn. Zonder hout, met aantrekkelijke kleuren waar fruit overheerst. Voorbestemd om de smaakpapillen te veroveren van degenen die altijd nieuwe dingen willen ontdekken.

Smaak van de wijn

Intense paarse kleur met blauwe glitters. In de neus presenteert hij tonen van bessen, rijp rood fruit,met een vleugje verse munt. In de mond worden de vlezige en sappige tannines getoond met een aangenaam gevoel van volume en vloeibaarheid met een lange en omhullende afdronk. Het is een wijn met een hoge impact. Op de neus en gehemelte laat het zien hoe elegante en Tannat in zijn hoogste expressie kan zijn. 

Om de natuurlijke eigenschappen te behouden, is er geen koude behandeling uitgevoerd, daarom zijn er natuurlijke afzettingen in de fles te vinden die desensorische kwaliteit van de wijn niet beïnvloeden . Serveertemperatuur: (16-18) ºc

Oude familiewijnmakerij Antigua Bodega Stagnari

Van een oude familiewijnmakerij Antigua Bodega Stagnari in Santos Places Canelones, gebouwd in 1928, worden moderne wijnen gemaakt, begiftigd met finesse en grote charme. Virginia Stagnari Directeur, haar kinderen Mariana en Carlo Young talenten die, samen met Laura Casella, een professional erkend voor haar carrière in de wijnwereld, het huidige gezicht van dit wijnhuis en de stijl van zijn wijnen bepalen.

Santos Places, La Paz

​De wijngaarden bevinden zich in Santos Places, La Paz, waar het terroir heel bijzonder is aangezien de wijnmakerij omgeven is door steengroeven. In dit bevoorrechte terroir vinden de wijnstokken rustieke en steenachtige bodems met een goede afwatering, wat de intensiteit, concentratie en het aroma van de druiven en wijn bevordert. De ondiepe zanderige kleigrond rust op een gesteente dat is samengesteld uit van nature rottend roze graniet van zo’n 500 tot 600 miljoen jaar oud. Dit type roze graniet komt alleen voor in deze regio van heilige plaatsen.

De Tannat en Merlot uit Antigua Bodega

​De Tannat en Merlot uit Antigua Bodega zijn het resultaat van het Terroir-concept: “inspiratie van jonge talenten, gesteente, klimaat met grote thermische amplitude en helderheid”.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Uruguay
Streek Streek Canelones
Druif Druif tannat
Domein Domein Antigua Bodega Stagnari
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijs
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven