F. Olimpia Primera Generacion | Spanje | gemaakt van de druif Garnacha
F. Olimpia Primera Generacion | Spanje | gemaakt van de druif Garnacha
De Grote Hamersma score 8

F. Olimpia Primera Generacion

2019

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Spanje
Spanje, Navarra
Garnacha

8,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Houtgerijpt

Deze Garnacha is robijnrood van kleur, met alleen de heldere randen die zijn jonge leeftijd verhullen. Deze “eerste generatie”-Garnacha heeft 6 maanden in Amerikaans- en Navarra eikenhouten vaten gerijpt. De smaken van houtrijping gaan in perfecte harmonie met de fruitige tonen die zo typerend zijn voor de Garnacha druif.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Spanje
Streek Streek Navarra
Druif Druif Garnacha
Domein Domein BODEGAS F. OLIMPIA
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8

De Grote Hamersma score 8

“ “

Verleidelijke wijn

Bij de eerste slok word je al verleid door de grote expressiviteit van deze wijn. Verder kenmerkt deze wijn zich door rijpe, lange tannines en een uitstekende structuur. Drink deze wijn bij bijvoorbeeld gebraden vlees of wild, maar ook als begeleider van worst en kaas.

Lees meer

Bodegas F. Olimpia

Al drie generaties lang onderscheidt Bodegas Olimpia zich door haar passie en traditie. De bodega is in 1917 opgericht door Flavia Olimpia en is gelegen in de stad Cáseda, een historische stad aan de oevers van de rivier de Aragón. Traditionele aspecten worden hier gecombineerd met de nieuwste technologieën. Alle tanks zijn gemaakt van beton, wat voor maximaal behoud van het fruit zorgt en de versheid van de wijnen garandeert. Veruit de meeste bodega’s in Navarra verbouwen vooral Tempranillo, maar Olimpia blinkt al generaties lang uit in Garnacha en Graciano, druiven die zeer worden gewaardeerd om hun intense kleur, hun aromas van jam en een goede zuurgraad. Rijping in ​​Franse, Amerikaanse en Navarrese eikenhouten vaten resulteert in zeer elegante en uitgebalanceerde wijnen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll