Boplaas Cape Tawny | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Sousão, Tinta Barroca en Touriga Nacional
Boplaas Cape Tawny | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Sousão, Tinta Barroca en Touriga Nacional

Boplaas Cape Tawny

Port & Sherry

Sousão, Tinta Barroca, Touriga Nacional

15,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Handmatige selectie

De beste Tinta Barocca, Touriga Nacional en Souzao druiven worden door de wijnmaker geselecteerd uit specifieke laagproductieve wijngaarden om de Boplaas Cape Tawny te maken. Al het fruit wordt met de hand geoogst bij optimale rijpheid, gefermenteerd en versterkt in kleine lagars, gerijpt in grote 500 liter eiken vaten gedurende minimaal 8 jaar, zorgvuldig gemengd om het kenmerkende kleur en smaakprofiel te creëren.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Rood en zoetig
Rood en zoetig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Klein Karoo
Druif Druif Sousão, Tinta Barroca, Touriga Nacional
Domein Domein Boplaas Cellar
AlcoholAlcohol17,3%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Prachtig smaakpalet

Een vurige roodbruine, koperkleurige wijn met olijfgroene vlekken op de rand. Het boeket ontvouwt zich met walnoot, geroosterde amandel, honing, karamel, een melange van kruiden, citrus, verwarmende cognac en verkoolde eiken tonen die Tawny typeren. Een heerlijk zacht, overheerlijk gehemelte van brandewijnfruit, geroosterde noten, honing, karameltoffee, warme kruiden en hints van citrus, prikkelen de smaakpapillen lang na de eerste slok.

Lees meer

Het wijnhuis Boplaas

Boplaas is gelegen in Calitzdorp, een klein pittoresk dorpje in de Zuid-Kaap in het majestueuze Kleine Karoo. De familie Nel maakt deel uit van een rijke erfenis die teruggaat tot meer dan 150 jaar. Boplaas is een familiebedrijf met Carel Nel, een Kaapse wijnmeester, als eigenaar en keldermeester. Boplaas wordt al geruime tijd beschouwd als een voorloper in de productie van premium wijn en port.

Lees meer

Lekker bij

Een veelzijdige, voedselvriendelijke versterkte portwijn, de Boplaas Cape Tawny, kan worden geserveerd met een scala aan tapas, geroosterde eend met citrusglazuur, entrecote met café de Paris-saus, geruststellende Kantonese gerechten, als aperitief met canapés, paté en geroosterde noten, of als partner bij desserts of een selectie gerijpte kazen.  Resterende suiker 88,4 g / l – PH 3.87 – Totaal zuur 4,6 g / l – Alcoholpercentage 17,31% 

Lees meer
Scroll naar boven