Bourgogne Pinot Noir Maison Marinot Verdun

Verkoop door: Mamuse | Categorie: Rood

Geweldige rode bourgogne

Deze Franse Pinot Noir heeft een robijnrode kleur, in de neus rood fruit en een heerlijke smaak van zwarte bessen en kersen.
De balans van de tannines en het fruit geeft de wijn een lichte en elegante structuur. Een prachtige rode Bourgogne met een mooie prijs-kwaliteit.

Het wijnhuis

Het in 1963 opgerichte Maison Marinot Verdun in Saint-Sernin du Plain, in het midden van de Côte du Couchois, produceert al drie generaties Bourgogne-wijnen. Het Wijnhuis heeft een sterke reputatie opgebouwd door het aanbieden van een breed scala aan Bourgogne-wijnen , rechtstreeks van het landgoed verkocht.

Mazenay begeleidt vandaag ook tal van lokale wijnbouwers bij de vinificatie van hun wijn en huisvest tegenwoordig ook een wijnlaboratorium dat geleid wordt door een erkende oenoloog. Alle wijnbouwers van de streek kunnen trouwens een beroep doen op het laboratorium. Van de verschillende beste pinot noir druiven in de Bourgogne gemaakt.

Lekker bij

Deze wijn past goed bij gevogelte, stoofpotten , geroosterd vlees

 

Frankrijk
Pinot noir
2017
Licht, fruitig en soepel

Online wijn bestellen van Mamuse

Mamuse- le vin is de wijnimporteur van wijnen van kleine gepassioneerde wijnmakers uit de Bourgogne. De focus van Mamuse ligt op prijs/kwaliteit, originaliteit: wijnen die zich onderscheiden door karakter, elegantie,…

Bekijk het assortiment