Bulgarini Dolce Angelica Vino Bianco | Italië | gemaakt van de druiven Chardonnay en Trebbiano
Bulgarini Dolce Angelica Vino Bianco | Italië | gemaakt van de druiven Chardonnay en Trebbiano

Bulgarini Dolce Angelica Vino Bianco

Dessert

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Italië
Italië, Lombardije
Chardonnay, Trebbiano

15,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zacht, rijk, op hout gerijpte dessertwij

De Dolce Angelico Vino Bianco van Bulgarini wordt gemaakt in een streek die bekend staat om de Lugana wijnen. Deze zoete witte wijn heeft een goudgele kleur met aroma’s die doen denken aan gele bloemen en fruit op siroop, met tonen van rijpe citrus die delicaat worden door de veroudering in barriques.

Hoe smaakt deze wijn?

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Smaak Smaak Wit en zoetig
Wit en zoetig
Land Land Italië
Streek Streek Lombardije
Druif Druif Chardonnay, Trebbiano
Domein Domein Bulgarini
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud37,5 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Perfect in balans

In de mond is de smaak erg zacht, een omhullend filmend gevoel, ondersteund door een belangrijke structuur en door de rijke aanwezigheid van extract. Het totaal is perfect in balans en je proeft de zorg die besteedt is aan het maken van deze wijn.

Lees meer

Vinificatie

Een zoete wijn gemaakt van Turbiana en chardonnay druiven die in september geoogst worden. De druiven worden gedroogd in kleine kisten tot begin december waarna de vinificatie begint. Deels in stalen tanks, deels in kleine eikenhouten vaten. De rijpint duurt ongeveer 10 maanden waarna ze nog minimaal 6 maanden verder rijpen op fles.

Lees meer

Cantina Bulgarini

Alweer de derde generatie staat aan het roer van Cantina Bulgarini, gevestigd in Lombardije, net ten zuiden van het Gardameer in Italië. Deze regio staat bekend om de lugana wijnen. Bulgarini maakt de betere lugana wijnen. Onder leiding van Fausto Bulgarini, zoon van Bruno en kleinzoon van Emilio, ontmoeten traditie en innovatie elkaar, waarbij het verleden niet wordt verloren maar juist gerespecteerd. Cantina Bulgarini is dagelijks bezig om de kwaliteit van de wijnen zoals de Lugana te perfectioneren en te verrijken. Dat dit wereldwijd gewaardeerd wordt is terug te zien aan de reeks met gewonnen awards die ze op hun naam hebben staan.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven