Campechano Airén bio

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Wit

Bekroonde bio-wijn

Alleen de beste onbespoten Airén druiven van meer dan 50 jaar oude stokken zijn gebruikt voor deze lekkere frisse biologische zomerwijn met intense exotische fruittonen. Je ruikt en proeft banaan, ananas en perzik, en mooie citruszuren. Kreeg goud op de Berliner Wein Trophy 2018 en werd ook met goud bekroond in de Franse wijngids Gilbert Gaillard.

Vegetarisch

Bij de filtering van de Campechano Airén zijn geen producten met een dierlijke oorsprong gebruikt, zoals varkensvet, visslijm en gelatine. Er worden alleen plantaardige producten gebruikt bij de productie van deze wijn.

Bodega Santa Catalina

Santa Catalina Agricultural Cooperative, gelegen in de wijnstreek La Mancha is een samenwerkingsverband van meer dan 1200 boeren en is leidend in de ontwikkeling van kwaliteitsproducten en de bescherming van het ecosysteem van La Mancha. De voornaamste druiven waar mee wordt gewerkt zijn voor de witte wijnen de Airen, Macabeo, Verdejo en Sauvignon Blanc. In rood is de belangrijkste variëteit Tempranillo of Cencibel en maar ook variëteiten als Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon worden ingezet.

Lekker bij

De Campechano Airén combineert goed bij vegetarische gerechten maar ook bij sushi en geroosterde vis.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze top 10 beste biologische wijnen. Bekijk hier de gehele top 10 biologische wijnen.

 

Spanje
Airén
2018
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Granada Wijnen (2012) biedt verrassende wijnen van overwegend kleine familiebodega’s, allen uit de zuidelijke helft van Spanje. Wij importeren ál onze wijnen direct van de bodega en komen regelmatig bij…

Bekijk het assortiment