Calvente Guindalera Blanco | Spanje | gemaakt van de druif muskaat alexandrie
Calvente Guindalera Blanco | Spanje | gemaakt van de druif muskaat alexandrie
De Grote Hamersma score 8.5

Calvente Guindalera Blanco

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Granada
muskaat alexandrie

22,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

elBulli-wijn!

Het voormalige toprestaurant elBulli (nabij Barcelona) heeft deze Calvente Guindalera blanco ooit op zijn wijnkaart gehad. En nee, deze muskaatwijn is niet zoet. Integendeel! Bewierookte goudgele, fruitige én beendroge witte wijn van stokken van maar liefst 120 jaar oud.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Granada
Druif Druif muskaat alexandrie
Domein Domein Calvente
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAsperges
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Pittig en kruidig, opgewekt geurend naar muskaat, fris van zuren, maar rijp van fruit en zacht van smaak.”

De talloze leden van de grote muscatfamilie staan vooral bekend om de zoete wijnen die van hen worden gemaakt. In de Elzas wordt ook wel droge muscat gemaakt, maar verder is zoet het devies. Hier hebben ze een fijne tussenoplossing bedacht. Van de vermaarde muscat de alexandria, op z’n Spaans moscatel de alejandria, maken ze een droge, maar zeer milde en zachte droge muscat. Pittig en kruidig, opgewekt geurend naar muskaat, fris van zuren, maar rijp van fruit en zacht van smaak.

Lees meer

Zuivere smaak

Als enige wijn uit Andalusie opgenomen in het boek ‘1001 wines you must try before you die.’ Intense neus met tropisch fruit (lychee, overrijpe perzik en ananas) en bloemige geuren (bloesem, vlierbloesem). Zuivere smaak met zelfde karakter van tropisch fruit, strijkdroog en net voldoende zuren. De Telegraaf riep ‘m enkele jaren geleden uit tot aspergewijn van het jaar. En niet zonder reden. Deze wijn wordt lekkerder naarmate de jaren verstrijken. Daarom biedt de bodega pas laat hun meest recente jaargang aan.

Lees meer

Bodegas Calvente

Bodegas Calvente is een kleine, ambachtelijke wijnmakerij, gelegen in Granada. De eigenaar is Horacio Calvente, die zich ten doel heeft gesteld om oude, vergeten wijngaarden te herstellen. Het geheim van hun fantastische wijn zit ‘m in vakmanschap, lage productie, het terroir van de oude wijngaarden die groeien op een paar hectare grond in La Guindalera en Castillejos, en de invloed van een uniek microklimaat. De hoogte van het gebied en de invloed van de zee matigen de temperaturen terwijl de druiven rijpen. De langzame en evenwichtige rijping van de druiven vertaalt zich naar wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid. De wijngaarden worden niet geïrrigeerd. Ze produceren minder dan 4000 kg druiven per hectare, waardoor uitzonderlijk hoogwaardige druiven worden geoogst. De druiven worden handmatig geselecteerd en op natuurlijke wijze gefermenteerd.

Lees meer

Lekker bij

Asperges, diverse salades, coquilles, romige paté, pittige Oosterse gerechten en (geroosterde) paprika, spekkoek

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven