Château de Quincay Touraine Chenonceaux | Frankrijk | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Château de Quincay Touraine Chenonceaux | Frankrijk | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

Château de Quincay Touraine Chenonceaux

2020

Witte wijn

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Parel uit de Loirevallei

Château de Chenonceau – één van de parels van de Loirevallei – heeft een eigen AOP voor rode en witte wijn (met een 'x' op het eind….). Dit zijn speciaal geselecteerde, goedgelegen hellingen in de vallei van de Cher. Ook Château de Quincay is er trots op deze appellatie te kunnen voeren. Vivino score 3.8.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Wijngaarden

Hun wijngaarden met deze benaming zijn meer dan 55 jaar oud en men gebruikt er absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen. De grondsoort lijkt een beetje op die uit Sancerre en Pouilly Fumé: krijtachtig met lichte klei. Wij hebben de Sauvignon opgenomen in ons assortiment. Een krachtige, doch elegante wijn, vol met rijp fruit en goed ontwikkelde, frisse zuren. Mooi aromatisch, doordat de wijn zo’n 8 maanden op de fijne droesem heeft gerijpt (lie). Echt Sauvignon en zou de competitie met bovengenoemde, veel beroemdere wijnen, zeker kunnen aangaan.

Lees meer

Lekker bij

Schenk de wijn bij een mooi (zoetwater)visgerecht of bij een geitenkaasje. De 2017 staat vermeld in de Guide Hachette 2020.  “très aromatique, une bouche pleine et ronde.”

Lees meer
Scroll naar boven