Menu
Cielo Amaregis Amarone Riserva | Italië | gemaakt van de druiven Corvina en Rondinella
Cielo Amaregis Amarone Riserva | Italië | gemaakt van de druiven Corvina en Rondinella

Cielo Amaregis Amarone Riserva

2016

Rode wijn

Corvina, Rondinella

26,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.3
  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Geweldige Amarone Riserva

Wat een geweldig glas is dit! Mooie volle smaak en een hele fijne, zachte afdronk. Deze Cielo Amaregis Amarone Riserva behoort tot de mooiste wijnen die Italië te bieden heeft. Zwoel, zwart fruit met een balsamico zuurtje en Italiaanse kruiden. Dankzij de 4 jaar houtrijping mag deze wijn niet alleen de naam Riserva dragen, maar heeft het ook een heerlijke structuur. Puur genieten bij rood vlees of een bloemkoolsteak met linzen!

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Corvina, Rondinella
Domein Domein Cielo e Terra
AlcoholAlcohol16%
SpijsSpijsRibeye
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Proefnotitie Cielo Amaregis Amarone Riserva

Prachtig rood in het glas met zoete fruit aroma’s. Kersen, zwarte bessen en bramen. Een duidelijke houttoets en kruidigheid vult de neus. De smaak is zacht, vol en rijp. Opnieuw enorm veel zwoel en geconcentreerd fruit. Zachte tannines, een likje vanille en een donker balsamico-zuurtje. Ellenlange afdronk! Een knusse winteravond in het glas. Serveer de wijn met gegrild en rood vlees, of ga voor de vegetarische bloemkoolsteak met linzen!

Lees meer

Vinificatie

Deze Amarone Riserva is een heerlijke blend van Corvina en Rondinella uit de wijngaarden in Veneto. Zoals gebruikelijk bij het produceren van een Amarone drogen de druiven na de oogst eerst gedurende 4 maanden in op stro-matten. Dit verlaagt het vochtgehalte en verhoogt de concentratie van de aroma’s en de suikers. Dit geeft de wijn zijn typerende, zwoele smaak, én hoge alcoholpercentage. Zodra de druiven voldoende zijn ingedroogd worden ze geperst en gefermenteerd in RVS tanks. Na de fermentatie volgt een houtopvoeding van 4 jaar in grote eikenhouten vaten.

Lees meer

Cielo e Terra

Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop alsook kennis te bundelen. Door het enorme aanbod aan druiven is Cielo namelijk intussen in staat om de kwaliteit goed en stabiel te houden tegen vriendelijke prijzen.

Lees meer
Scroll naar boven