Cordara Freisa Asti DOC | Italië | gemaakt van de druif Freisa
Cordara Freisa Asti DOC | Italië | gemaakt van de druif Freisa

Cordara Freisa Asti DOC

2020

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Piemonte
Freisa

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Vergelijkbaar met de Nebbiolo

Freisa d’asti is gemaakt van de Freisa druif. Een zeer oude inheemse druivensoort en zijn kenmerken zijn te vergelijken met die van Nebbiolo. In heel Piemonte staat er slechts 700ha aangeplant.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Piemonte
Druif Druif Freisa
Domein Domein Cordara
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biodynamisch
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Verrassend lekker

In het glas een robijnrode kleur die neigt naar granaat. In de neus overheersend delicate en fruitige tonen van frambozen, bessen en aangename muskusachtige hints die geaccentueerd worden naarmate de wijn ouder wordt. In de mond is hij elegant en compleet met een respectabele body en aangename, fluweelzachte tannines. Een leuke verrassende wijn uit Noord-Italië van een druif die weinig gebruikt wordt.

Lees meer

Rijping

De druiven komen van meer dan 35 jaar oude wijngaarden die gevestigd zijn op een kleiige, kalkhoudende grond. De druiven worden handmatig geoogst in de derde helft van september, eerste week oktober. Rijping op RVS tanks gedurende 2 jaar vanaf de oogst. Daarna flesrijping van 6 maanden.

Lees meer

Wijnhuis

Gelegen in een prachtig amfitheater in de heuvels van Piemonte staat Claudia, alweer de 4de generatie, aan het roer. Claudia heeft een 5ha wijngaard waar alleen typische lokale druivensoorten worden verbouwd. Claudia is afgestuurd als oenoloog en wordt bijgestaan door haar zoon Thomas. Zij werken met respect voor de natuur, biodynamisch en alle wijnen zijn niet geklaard en ongefilterd. De totale jaarproductie ligt maar op 20.000 flessen waardoor de kwaliteit uitmuntend is!

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven