Vignoble Arnaud Domaine de la Croix | Frankrijk | gemaakt van de druiven Muscadelle en Sauvignon Blanc
Vignoble Arnaud Domaine de la Croix | Frankrijk | gemaakt van de druiven Muscadelle en Sauvignon Blanc

Vignoble Arnaud Domaine de la Croix

2019

Dessert

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Frankrijk
Frankrijk, Bordeaux
Muscadelle, Sauvignon Blanc

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Heerlijke dessertwijn

Deze Vignoble Arnaud Domaine de la Croix (75cl) is een half-zoete dessertwijn met een opvallende complexiteit.  Een heerlijke blend van Muscadelle, Sauvignon en Semillon. Deze witte Bordeaux lijkt op een Sauternes, maar is veel goedkoper. Vet, zacht zoet met aroma’s van perzik, peer en een vleugje anijs, maken dit een hele aangename en smaakvolle dessertwijn.

Hoe smaakt deze wijn?

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Smaak Smaak Wit en zoetig
Wit en zoetig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bordeaux
Druif Druif Muscadelle, Sauvignon Blanc
Domein Domein Domaine de la Croix
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsTiramisu
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vignoble Arnaud wordt biologisch

Het landgoed van de familie Arnaud ligt in de Gironde, ten zuid oosten van Bordeaux.  Op de hellingen van de Garonne, de grootste rivier van dit deel van Frankrijk, tref je de wijngaarden aan uitgestrekt over drie gemeentes: Gabarnac, Loupiac en Sainte Croix du Mont.  Inmiddels heeft Mathieu Arnaud de leiding van het wijnhuis overgenomen van zijn ouders Michèle et Jean-Yves Arnaud.  Hoewel het bedrijf altijd al op een duurzame wijze met het milieu is omgegaan, stapt Mathieu nu volledige over op biologische landbouw. Van de 40 hectare in productie, is het grootste deel gewijd aan de teelt van witte wijn, en dan vooral zoete witte wijn, die zo kenmerkend is voor deze regio. Sauvignon met zijn aroma’s vormt de basis voor de droge witte wijnen. Semillon en Muscadelle zijn gereserveerd voor de zoete wijnen, zoals deze Domaine de la Croix.Het wijnhuis maakt ook heerlijke rode wijn van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druiven die verdeeld zijn over de resterende hectare.

Lees meer

Domaine de la Croix bij het eten

Deze dessertwijn is zeer aangenaam om als aperitief  te drinken of  bij (niet te zoete) desserts. Past ook prima  bij ganzenlever, wit vlees en kaas. Koel serveren op een temperatuur van 5-8°C. Kan prima tien jaar blijven liggen, maar is nu ook al heerlijk.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven