Vinoplod Jakov Prošek | Kroatië | gemaakt van de druiven Debit, maraština en trbljan
Vinoplod Jakov Prošek | Kroatië | gemaakt van de druiven Debit, maraština en trbljan

Vinoplod Jakov Prošek

2019

Dessert

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Kroatië
Kroatië, Dalmatië
Debit, maraština, trbljan

15,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De bekende dessertwijn uit Dalmatië

Deze dessertwijn wordt gekenmerkt door een aangename geur en een harmonische smaak met veel rozijnen, walnoten, vijgen en abrikozen. Ondanks het hoge gehalte aan restsuikers heeft de wijn toch mooie zuren. Het is een volle wijn met een fijn olieachtig mondgevoel en een lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Smaak Smaak Wit en zoetig
Wit en zoetig
Land Land Kroatië
Streek Streek Dalmatië
Druif Druif Debit, maraština, trbljan
Domein Domein Vinoplod
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsChocolademousse
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieKvalitetno
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Late pluk en gedroogd op stro matten

Prošek is een zoete dessertwijn, die van oudsher afkomstig is uit Dalmatië. Goede kwaliteit Prošek is gewoonlijk veel duurder dan andere wijnen doordat er gemiddeld zevenmaal meer druiven nodig zijn om dezelfde hoeveelheid wijn maken. Prošek wordt traditioneel gemaakt volgens de pasito methode waarbij de druiven laat geplukt worden en daarna gedroogd worden op stro matten voordat er wijn van wordt gemaakt. Er zijn meerdere druiven toegestaan voor de productie van Prošek zoals de witte Bogdanuša, Marastina, of Vugava (allen inheemse Kroatische witte druiven) en zelfs de blauwe Plavac Mali. Jakov is gemaakt van drie witte inheemse druiven Debit, Maraština, Trbljan.

Lees meer

Lekker bij

De herkenbare zoete smaak en een overvloed aan geur maken deze wijn een ideale keuze bij zoete desserts, chocola of koekjes en is ook heerlijk met een klontje ijs bij de koffie of als aperitief. Ook kan de wijn goed gebruikt worden bij allerlei hartige gerechten zoals visschotels en paté. Het kan ook een verrassend alternatief zijn voor liefhebbers van port.  Ideale serveertemperatuur: Prošek is gekoeld het lekkerste en kan zelfs met een klontje ijs gedronken worden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven