Domaine des Lauriers Picpoul de Pinet Prestige | Frankrijk | gemaakt van de druif Picpoul Blanc
Domaine des Lauriers Picpoul de Pinet Prestige | Frankrijk | gemaakt van de druif Picpoul Blanc

Domaine des Lauriers Picpoul de Pinet Prestige

2023

Witte wijn

Indien 2023 niet beschikbaar is, leveren wij 2024.

8,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Uitbundig vleugje tropisch fruit

Picpoul de Pinet ‘Prestige’ van Domaine des Lauriers is de ultieme droge lente-en zomerwijn.  Goudkleurig met een licht groene waas.  Jong en aangename neus. Een symfonie van aroma’s vermengd met een uitbundig vleugje tropisch fruit en perzik. Deze wijn moet jong gedronken worden.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Picpoul de Pinet

De naam van de wijn, Picpoul de Pinet ‘Prestige’, is overigens een samenvoeging van de druif (Picpoul) en het dorpje waar de wijn gemaakt wordt (Pinet).

Lees meer

Klein wijnhuis

Domaine des Lauriers is een relatief kleine producent van zo’n 45 hectare waar de jonge Marc Cabrol de scepter zwaait. Het bewijs van z’n vakmanschap zijn de regelmatige opnames van het Domaine in de gezaghebbende Franse Guide Hachette: gids 2021: Drie sterren én Coup de Coeur, hoger kan niet….. De wijngaarden waar de Picpoul gris druiven groeien, liggen op de rijk en geurig geurende mediterrane hellingen van de Languedoc. De rode kalkhoudende mergelgrond is hier bedekt met kiezels die de hitte van de zon opbergen en afgeven op de druiven, waardoor de druiven perfect rijpen. Na de oogst, worden de druiven binnen 45 minuten in de wijnmakerij verwerkt.

Lees meer

Gastronomie

Goed gekoeld (tussen 6°C en 8°C) serveren. Perfect bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren. Kan ook als aperitief worden geserveerd, alleen of met een scheutje zwarte bessen-likeur. Vivino 3,9 (****) & Guide Hachette 2021 geeft de wijn liefst 3 sterren (vin exceptionnel) en coup de coeur !!!

Lees meer
Scroll naar boven