Domaines Auriol Picpoul de Pinet – Les Flamants

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Wit

Lekker jong drinken

Deze frisse witte wijn met de naam Picpoul de Pinet – Les Flamants is een van de vele eigenzinnige wijnen uit Languedoc Roussillon. Grote diepgang moet je niet verwachten in je glas, wel een lekkere, door-drinkbare Franse witte wijn die je vooral lekker jong moet drinken.
Het is een heldere, nauwelijks gekleurde, aangenaam droge witte wijn. Een subtiele verfrissende neus met fruitige en bloemige aroma’s. Eenmaal in de mond is hij opvallend levendig, fris en aromatisch, mede door de frisse citroentonen en een delicaat pittige toon.

Wijnhuis Domaines Auriol

Domaines Auriol is in 1995 gestart door Claude Vialande, dochter van een wijnboer en tegenwoorden zelf wijnmaker in hart en nieren. Haar wijn-producerend handelsbedrijf is gespecialiseerd in Zuid-Franse wijnen. De wijngaarden worden door een aantal familiebedrijven met het grootste respect voor het milieu beheerd en de wijnen worden gevinifieerd, gerijpt en gebotteld in de wijnhuizen. Het domaine verkoopt de wijnen vervolgens op de (inter)nationale markt.

Picpoul de Pinet Les Flamants wordt geproduceerd in samenwerking met onafhankelijke en coöperatieve wijnboeren in de dorpen Pomérols en Florensac.

Gastronomie

Geschikt voor zo op het terras, maar omdat deze wijn toch voldoende body heeft ook goed passend bij lichte mediterrane schotels, rode poon, mosselen en andere schaal- en schelpdiergerechten, bij velerlei visschotels en bij asperges met ham, gegrilde groenten of kruidenkaas. Serveertemperatuur: 9°-10°C

Frankrijk
Picpoul blanc
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment