Domaine Neferis - Selian Rosé | Tunesië | gemaakt van de druif Syrah
Domaine Neferis - Selian Rosé | Tunesië | gemaakt van de druif Syrah
De Grote Hamersma score 8

Domaine Neferis - Selian Rosé

2022

Rose

Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Tunesië
Tunesië, Sidi Salem
Syrah

13,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Rosé Mystère uit Tunesië

De Selian rosé is gemaakt van 100% syrah. Het is een frisse en fruitige rosé. Koude maceratie gedurende zes uur voorafgaande aan de gisting. Gisting bij lage temperaturen, wat deze Selian rosé een heerlijke smaak geeft.

Hoe smaakt deze wijn?

Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Smaak Smaak Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Land Land Tunesië
Streek Streek Sidi Salem
Druif Druif Syrah
Domein Domein Domaine Neferis
AlcoholAlcohol11%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8

De Grote Hamersma score 8

“Een verademing na al die bloedarmoedige bleekneusjes die tegenwoordig de schappen overspoelen.”

Lees meer over Tunesië in het algemeen en over dit domein in het bijzonder bij de Selian van carignan. En nu flirt deze overigens met het begrip ‘Mystère’ maar deze rosé maakt er geen geheim van dat ie van syrah is gemaakt. Kleur-technisch wordt er evenmin verstoppertje gespeeld: in the face oranjerood. Een verademing na al die bloedarmoedige bleekneusjes die tegenwoordig de schappen overspoelen.  Smaak: ook bepaald niet schuchter. Ondanks de slechts 11 procent alcohol vol, fruitig en mond vullend met zelfs een romigheidje. Rijpe aardbeien, dito kersen, een sinaasappelschilletje verzorgt de bitterbeleving en een lichte kruiderij doet de rest.

Lees meer

Domaine Neferis

Domaine Neferis is sinds haar oprichting in 2000 uitgegroeid tot één van de meest kwalitatieve wijngaarden in Tunesië. Enerzijds door de diversiteit van de aangeplante druivensoorten en anderzijds door de lage dichtheid van de aanplanting, waardoor een optimaal bladerdak is ontstaan die bescherming biedt aan de wijndruiven tegen de droge en hete Sirocco wind afkomstig uit de Sahara. De bodem is een combinatie van dieper gelegen zanderige slibafzetting en ondiepere lagen bestaande uit klei-kalksteen. Rijpheid en zuurgraad vinden hierdoor een mooie balans in de wijndruiven van Domaine Neferis. Het wijndomein gebruikt geen onkruidverdelgers of pesticiden.

Lees meer
Scroll naar boven