Druk My Niet Chenin Blanc C68 | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chenin Blanc
Druk My Niet Chenin Blanc C68 | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chenin Blanc

Druk My Niet Chenin Blanc C68

2018

Witte wijn

13,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een volle rijke fruitbom!

Een wijn voor elke gelegenheid, makkelijk te drinken maar toch zeer intens van smaak met een lange afdronk. In de neus tropisch fruit, peer en oranjebloesem.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

De wijngaard

Deze Chenin blanc is afkomstig van twee blokken oude wijnstokken in Paarl, respectievelijk aangeplant in 1968 en 1962. Deze wijngaarden werden geplant op respectievelijk oud ontbonden graniet en Malmsbury-leisteenbodems, waardoor de druiven unieke smaken voortbrengen. De samenstelling van deze bodems laat een diepe worteldoordringing toe, wat zorgt voor een gematigde groei van het bladerdak en een bescheiden opbrengst. Matige tot hoge stressniveaus als gevolg van warme dagen en winderige omstandigheden resulteren in kleine, geconcentreerde bessen die wijnen produceren met een grote concentratie en complexiteit. Geïntegreerde bestrijding van plagen en ziekten wordt toegepast om de impact op het milieu te verminderen en de gezondheid van de bodem en de wijnstok te verbeteren. Maatwerkmaatregelen worden met de hand toegepast bij het beheer, waarbij rekening wordt gehouden met het hellingsaspect, de blootstelling aan zonlicht en de reacties op variëteiten om een ​​superieure, consistente kwaliteit in elk blok te garanderen.

Lees meer

Vinificatie

Het oogsten vindt plaats op het koelste deel van de dag en daarna worden druiven naar koelkamers getransporteerd voordat ze worden verwerkt. Druiven worden langzaam gesorteerd op tros- en druivenniveau om ervoor te zorgen dat alleen perfecte druiven de fermentoren kunnen bereiken. De gisting vond plaats in nieuwe vaten van 500 liter, oude vaten van 225 liter en roestvrij staal. Natuurlijke en commerciële giststammen worden gebruikt om de complexiteit te vergroten en bâtonnage werd wekelijks uitgevoerd op fijne droesem. In de meeste vaten trad spontane malolactische fermentatie op. De totale rijpingstijd van het vat was 4 maanden voordat het uiteindelijk werd gemengd en gebotteld.

Lees meer

Wijnhuis Druk-My-Niet

Druk-My-Niet is een boerderij van 24 hectare in Wellington / Paarl, waarvan 11ha beplant met wijnstokken. De boerderij heeft zijn oorsprong in 1692. De gebouwen op het landgoed behoren tot de oudste van Paarl en hebben een grote historische waarde. De boerderij is gelegen in een gebied met een beschermde biosfeer, waar je nog steeds een verscheidenheid aan soortenrijke fynbos-vegetatie kunt vinden. Het wordt zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk beheerd met het doel erkend te worden als biobedrijf.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven