Wijnen van de Chenin Blanc druif

De Chenin Blanc, afkomstig uit de Loire-vallei, biedt een reis door historische steden, adembenemende kastelen en charmante wijngaarden. Deze wereldberoemde druif heeft wereldwijd haar plaats veroverd, vooral in Zuid-Afrika, waar ze als Steen bekend staat. Proef de frisse smaak van de Chenin Blanc.
  • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

    Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  • Goede service

    Goede service

  • Unieke wijnen

    Groot assortiment

  • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Chenin Blanc

Witte druiven
De van nature krachtige Chenin Blanc wijnstokken schenken grote opbrengsten die in toom moeten worden gehouden om de kwaliteit van de wijn te garanderen. De veelzijdige Chenin Blanc druif is goed aanpasbaar aan bodem en klimaat, en gedijen in verscheidene streken. Met uiteenlopende wijnstijlen tot gevolg.

Veelzijdige druivensoort

In combinatie met het juiste klimaat schenkt de Chenin Blanc druif ons lichte wijnstijlen op gedraineerde zandbodems, waar kalkbodems scherpe zuren bevorderen.

De kleibodems produceren dan weer gewichtige dessertwijnen. In koele jaren worden antieke wijnstokken blootgesteld aan edele rotting, de gerimpelde druiven blijven aan de wijnstokken hangen tot er stroperige zoete dessertwijnen van kunnen gemaakt worden.

Frans

Ontdek strakke en droge Chenin Blanc wijnen uit de Loire streek met toetsen van kweeperen en appels. Na rijping komen florale kenmerken met honing naar boven, die met leeftijd intenser worden. Dankzij de verouderingscapaciteit van deze Chenin Blanc wijnen behoren deze wijnen tot de langstlevende wijnen.

Zuid-Afrikaans

Op de uitgestrekte vlaktes baden de Chenin Blanc wijngaarden in de zon. Vooral in de Westkaap wijnregio, de Swartland regio en Olifants River prijken de wijnstokken van de Chenin Blanc. De fris fruitige Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc wijnen worden het best jong genoten. Ruik de openlijk bloemige aroma’s en het tropisch fruit zoals banaan en guave. Het zijn frisse wijnen, maar ontdek ook diepte en gelaagdheid.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Chenin Blanc

Laat je verrassen door de uiteenlopende wijnstijlen van de Chenin Blanc. Rekening houdend met het grote aanbod aan wijnstijlen:

Lichte droge stijlen
● Salades met vis en kip
Half droge stijlen
● Rijke gerechten met roomsauzen
● Paté
Zoete wijnstijlen
● Pittige Aziatische gerechten
● Spaanse tapas

Scroll naar boven