Du Toitskloof Dimension | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Shiraz
Du Toitskloof Dimension | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Shiraz
De Grote Hamersma score 8.5

Du Toitskloof Dimension

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Breede Rivier vallei
Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz

16,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Stevig en verfijnd

De Du Toitskloof Dimension is een blend van 48% Shiraz, 47% Cabernet Sauvignon en 5% Pinot Noir. De wijn is donker van kleur met een levendige granaatappel tint. Aroma’s van pruimen, donkere bessen, chocolade en cassis op de neus. Een volle, kruidige blend met goed geïntegreerde tannines op een stevig gehemelte met een lange, gracieuze en soepele afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Breede Rivier vallei
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz
Domein Domein Du Toitskloof Cellar
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Vinificatie

De wijnstokken worden geteeld op zanderige en rotsachtige bodems. Voor alle cultivars wordt min of meer dezelfde vinificatiemethode gebruikt. De druiven worden geoogst wanneer ze de optimale fysiologische rijpheid hebben bereikt bij 25° Balling. Na het pletten en ontstelen wordt de most koud geweekt gedurende 3 dagen. Daarna volgt de gisting met rotortanks die om de 4-6 uur worden gedraaid. Na een eerste gisting van 6-7 dagen, ondergaat de wijn een malolactische gisting en wordt 16 maanden gerijpt in 80% Frans eiken en 20% Amerikaanse eik alvorens te bottelen.

Lees meer

Minimale interventie

De eerste jaargang van Dimension werd meer dan vijftien jaar geleden gecreëerd. De superioriteit van de rode druiven tijdens deze laatste wijnjaren smeekte om een volle, fijn gebalanceerde wijn, gecomplimenteerd met minimale interventie met een ideale vatrijping. De lagen van aroma’s en complexiteit van het gebruik van unieke druivensoorten en berekend houtcontact voor de rijping, zorgt voor een onderscheidende wijn die finesse en diversiteit toevoegt aan de Du Toitskloof erfenis.

Lees meer

Fairtrade wijnboerderij

Deze coöperatie haalt zijn druiven bij 22 verschillende boeren wiens wijngaarden maximaal tien kilometer verwijderd zijn van de wijnmakerij Du Toitskloof. De meeste wijnboerderijen worden al generaties lang beheerd door dezelfde families. Sinds de oprichting in 1962 hebben de wijnmakers zich met succes verenigd. Meer dan 1.600 werknemers zorgen ervoor dat alleen de beste druiven in de fles komen. En sommige gevallen zelfs met Fairtrade-zegel.

Lees meer

Lekker bij

Geniet van deze fluweelzachte wijn met filet steak, springbok Carpaccio, ossenstaart, lamscurry, stoofpotten en wildgerechten, maar ook bij pasta, stevige kazen en fijne delicatessen.

Lees meer

Bekroond

Michelangelo International Wine and Spirits Gold, Veritas Silver, Gilbert & Gaillard Rating 90 pts, 8.5 in De Grote  Hamersma.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven