El Perdiguero Barrica | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
El Perdiguero Barrica | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo

El Perdiguero Barrica

2020

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Spanje
Spanje, Cigales
Tempranillo

9,60

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Tempranillo waar je blij van wordt

Toen wij deze wijn aan de wijntafel proefden waren wij zeer onder de indruk van deze El Perdiguero Barrica. De kleur, geur en smaak zijn zo vol en doorleefd, dat een grijns op je gezicht lastig is te onderdrukken. Dit vinden wij een Spaanse Tempranillo waar je blij van wordt. Een echte aanrader!

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Spanje
Streek Streek Cigales
Druif Druif Tempranillo
Domein Domein Barón de Ley
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

El Perdiguero Barrica

Wat maakt deze El Perdiguergo Barrica van Baron de Ley dan zo bijzonder? Allereerst zijn het de deels 60-80 jaar oude wijnstokken die voor deze wijn worden gebruikt. Particuliere bewoners uit de omgeving bezitten nog kleine percelen met deze oude wijnstokken. Deze druiven brengen zij naar Baron de Ley omdat de opbrengst van hun eigen percelen te klein is om er zelf wijn van te maken. Maar de kwaliteit is echter zeer goed en deze druiven geven een diepe, krachtige en doorleefde beleving aan de wijn. Juist omdat de wijn van oude wijnstokken afkomstig is, heeft de wijn veel aantrekkelijke en expressieve aroma’s van rood fruit, drop, vanille en romigheid. Een zacht, rond mondgevoel volgt met heerlijk zachte tannines met een lange plezierige afdronk.

Lees meer

Nog onontdekte wijnregio Cigales

In Spanje zijn veel bekende wijnregio’s zoals Rioja, Rueda en Ribera del Duero, en zo zijn er nog een aantal bekende namen. Wijnen uit deze bekende gebieden vinden hun weg naar de consument vaak wel gemakkelijk. Cigales heeft echter nog niet deze bekendheid terwijl er, getuige deze El Perdiguero, bijzonder goede wijn vandaan kan komen. Het is een ruig gebied, maar met perfecte condities voor het maken van spannende en stoere wijnen. Doordat het wijngebied Cigales echter nog niet bij het grote publiek bekend is, is er voldoende aanbod en is de prijs/kwaliteit verhouding zeer concurrerend.

Lees meer

Klimaat en wijnbereiding

Cigales heeft een landklimaat met koude winters en bloedhete zomers. Dat maakt het leven zwaar op het platteland. Jongeren trekken weg van het platteland en kiezen voor een leven in een grote stad. Gevolg is een dun bevolkt platteland. De wijnstokken voor “El Perdiguero” Barrica staan ver van elkaar gepland. Na de handmatige pluk wordt het fruit ontdaan van de stelen en vervolgens in RVS vaten gedaan, waar de druiven in hun geheel gedurende 5 dagen vergist worden. Hierdoor ontstaat een grote aromarijkdom en wordt de wijn ronder van smaak. Aansluitend volgt 6 maanden rijping op Amerikaans eiken vaten.

Lees meer

Smaak en wijnspijs

El Perdiguero is intens paarsrood van kleur. De wijn bezit een aantrekkelijk en expressief aroma, met rood fruit en drop. Daarnaast caramel, vanille en romigheid. Rond van smaak, met uitbundig fruit en zachte tannines met een lange, plezierige finale. Schenk de wijn bij rood vlees en harde kazen, een onweerstaanbare combinatie!

Lees meer

Onderscheidingen

Hoort volgens Vivino bij de beste 10% van alle wijnen ter wereld.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven