Fernandez de Arcaya Vina Perguita Blanco | Spanje | gemaakt van de druif Chardonnay
Fernandez de Arcaya Vina Perguita Blanco | Spanje | gemaakt van de druif Chardonnay
De Grote Hamersma score 8

Fernandez de Arcaya Vina Perguita Blanco

2020

Witte wijn

6,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Droog en fris

Waar sommige Chardonnay’s uit Navarra behoorlijk expressief kunnen zijn is deze Chardonnay juist wat meer ingetogen van karakter. Als je wel van die typische fruitige Chardonnay smaak houdt maar vooral een droge frisse variant zoekt dan heb je aan deze een goede.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8

De Grote Hamersma score 8

“ “

Zuivere aroma’s

Voordat de alcoholische vergisting van de wijn plaatsvindt in kleine RVS vaten gedurende 15 dagen vindt bij deze wijn eerst de koude maceratie plaats gedurende 12 tot 24 uur. Van de oogst van de druiven tot de botteling is de wijn niet in direct contact met de handen gekomen. Alle processen worden uitgevoerd met de modernste technologie om de beste kwaliteit van deze wijn te behouden. Om deze reden heeft deze wijn zeer zuivere aroma’s. Een verfrissende wijn die de smaakpapillen goed tot leven wekt als aperitief, of natuurlijk als begeleider van vis, kipgerechten of salades.

Lees meer

Bodegas Fernandez de Arcaya

De activiteiten van Bodegas Fernández de Arcaya zijn gestart in 1990 op een landgoed van 4 hectare (Finca Perguita) in Los Arcos, aan de historische Camino de Santiago. De wijngaarden bevinden zich op kalkhoudende kleigronden op 450 m hoge hellingen en beslaan in totaal 54 hectare. Fernández maakt vooral rode houtgerijpte wijnen van Merlot, Tempranillo en Cabernet Sauvignon druiven. De focus op kwaliteit bij deze bodega zie en proef je terug in het kleinste detail. Als één van de weinigen in Europa produceert Fernández Kosher wijn genaamd “Alate”. Deze wijn is door de Orthodox Union officieel gecertificeerd als Kosher wijn. De kwaliteitseisen die de Orthodox Union stelt aan Kosher wijnen zijn zeer hoog, en deze hoge kwaliteit vindt je dan ook terug in alle wijnen van deze bodega.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven