Herdade dos Lagos | HdL Tinto Biologisch | nog 9 flessen! | Portugal | gemaakt van de druiven Alicante Bouschet, Aragonez, Shiraz en Touriga Nacional
Herdade dos Lagos | HdL Tinto Biologisch | nog 9 flessen! | Portugal | gemaakt van de druiven Alicante Bouschet, Aragonez, Shiraz en Touriga Nacional
De Grote Hamersma score 8

Herdade dos Lagos | HdL Tinto Biologisch | nog 9 flessen!

2018

Rode wijn

Alicante Bouschet, Aragonez, Shiraz, Touriga Nacional

8,75

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Biologische blend

De HdL Tinto Bio uit de Alentejo heeft een intens robijnrode kleur. In de neus aroma’s van donker rode bosvruchten, jam, cacao en tabaksblad. In de mond vol, fluweelzacht, mooie tannines en goed gebalanceerd. Enigszins kruidig met lichte sporen van gember en cacao. Lange afdronk. Alc. 14,6 %. Biodiversity Award 2020.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Portugal
Streek Streek Alentejo
Druif Druif Alicante Bouschet, Aragonez, Shiraz, Touriga Nacional
Domein Domein Herdade dos Lagos
AlcoholAlcohol14,6%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVinho regional
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8

De Grote Hamersma score 8

“ “

Bewaarpotentieel

De wijn is nu goed op dronk, maar heeft een bewaarpotentie van 8-10 jaar. In De Grote Hamersma een 8 waardering. In 2020 een zilveren medaille van Decanter.

Lees meer

Vinificatie

Door optimaal te snoeien zijn de druiven (aragonez, syrah, alicante bouchet) uitstekende van kwaliteit. Geplukt met de hand in koele ochtenduren. Zacht geperst en 8 maanden gerijpt in stalen tanks en 10% in Franse barriques. Het jaar 2018 had een betrekkelijk koel voor- en najaar met een warme golf in de zomer. Een goed wijnjaar!

Lees meer

Herdade dos Lagos

Herdade dos Lagos behoort al meer dan 30 jaar tot de familie Zeppenfeld. In de loop der jaren heeft het wijngoed veel veranderingen ondergaan. Momenteel dient het gebied van 1000 hectare met haar vijf dammen als weiland voor 1000 schapen. Maar voorop staat altijd nog de biologische teelt van wijnstokken, olijfbomen en johannesbrood. Binnen de familie heeft dochter Antje Kreikenbaum inmiddels de leiding van het bedrijf overgenomen samen met haar man, de landschapsarchitect, Thorsten Kreikenbaum. Voor Herdade dos Lagos was de omschakeling naar biologische landbouw een uitdaging met bureaucratische obstakels. Maar na een gecontroleerde overgangsfase kan men nu met trots spreken van een gecertificeerde biologische wijnmakerij. Maria Pereira is in 2020 door Delinat verkozen tot biodiversity wijnmaker van het jaar.

Lees meer

Alentejo

De wijnregio Alentejo ligt in het zuidoosten van Portugal, op korte afstand van de Spaanse grens. De rivier de Taag doorkruist het gebied. Het gebied beslaat ca. 13.000 ha aan wijngaarden. Dit gedeelte van Portugal is vrij droog en wordt gekenmerkt door een warm klimaat. Het gebied staat bekend om haar kwaliteitswijnen.

Lees meer

Wijn en spijs

Zorg dat de HdL Tinto Bio een half uurtje voor het serveren wordt geopend. De geur en smaak van de wijn komen het best tot hun recht bij een temperatuur van 17-18ºC. Schenk deze wijn bij BBQ, steak, stoof en wild.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven