Jorche Dipinta Negramaro Rosato del Salento IGP | Italië | gemaakt van de druif Negroamaro
Jorche Dipinta Negramaro Rosato del Salento IGP | Italië | gemaakt van de druif Negroamaro

Jorche Dipinta Negramaro Rosato del Salento IGP

2019

Rose

Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Italië
Italië, Puglia
Negroamaro

10,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Gemaakt van Negramaro druiven!

Dipinta, een Italiaanse rosé wijn van Jorche gemaakt van 100% Negramaro, is sinds 2017 nieuw in het assortiment van Jorche en is een creatie van Emanuele Gianfredo. De kleur is zalmachtig met roze accenten. In de neus een intens aroma van rozen, violet en rood fruit. In de mond is ze delicaat en rond met een goede frisheid. Wat ons betreft een aanwinst naast de heerlijke smaakvolle wijnen van Jorche!

Hoe smaakt deze wijn?

Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Smaak Smaak Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Negroamaro
Domein Domein Jorche
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Met de hand geplukt

Deze wijn is geboren uit de interpretatie, niet alleen enologisch maar ook artistiek, van de Negramaro Rosato door Emanuela Gianfreda. Het label is een door haar gemaakt schilderij en elk jaar komt er een ander schilderij waarin de nieuwe vintage wordt geïnterpreteerd. De druiven worden jaarlijks met de hand geplukt in kleine doosjes. Rijping geschiedt 3 maanden op fles. Vivino score 4.0.

Lees meer

Jorche

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij. Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie. Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria. Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano . De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen. De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven