Sella & Mosca Rosato Alghero | Italië | gemaakt van de druif Cannonau
Sella & Mosca Rosato Alghero | Italië | gemaakt van de druif Cannonau
De Grote Hamersma score 9-

Sella & Mosca Rosato Alghero

2021

Rose

Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Italië
Italië, Sardinië
Cannonau

8,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Cannonau rosé

De druiven voor deze rosé worden al vroeg geoogst, ze worden direct geperst en het sap wordt vergist bij lage temperatuur. De smaak heeft een vleugje Cannonau in zich.

Hoe smaakt deze wijn?

Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Smaak Smaak Kleurrijk, soepel en fruitig
Kleurrijk, soepel en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Sardinië
Druif Druif Cannonau
Domein Domein Sella & Mosca
AlcoholAlcohol11,5%
SpijsSpijsSalade nicoise
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Sardinië

Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd en maakten zij van Sella & Mosca de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. Die positie heeft het bedrijf nog steeds. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella & Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het herplanten van de Europese wijngaarden na de phylloxera-crisis.

Lees meer

Het wijndomein

Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.

Lees meer

Vinificatie

De druiven voor deze Rosato worden al vroeg in het seizoen geoogst om voldoende frisheid te bewaren. Ze worden direct geperst, zonder voorafgaande kneuzing. Het vrij aflopende sap wordt vergist bij lage temperatuur. De kleur is bleek zalmroze. De wijn heeft subtiele fruit- en bloesemaroma’s, met een vleugje ‘warmte’ van de Cannonau. Fris en droog, aangevuld met rijpe fruittonen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven