Jorche Primitivo di Manduria DOP Magnum 1,5L | Italië | gemaakt van de druif Primitivo
Jorche Primitivo di Manduria DOP Magnum 1,5L | Italië | gemaakt van de druif Primitivo

Jorche Primitivo di Manduria DOP Magnum 1,5L

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Puglia
Primitivo

49,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Houtgelagerde Primitivo di Manduria

Gemaakt van 100% Primitivo. Primitivo di Manduria heeft zijn naam te danken aan het gebied waar de druivenstokken staan in Puglia, namelijk Manduria. Dit gebeid pakt een heerlijk zeebriesje mee wat zorgt voor de perfecte omstandigheden om deze wijn te maken. Vivino score 4.2.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Primitivo
Domein Domein Jorche
AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud150 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Krachtpatser

De kleur van deze Italiaanse rode wijn is robijnrood en intens. Het aroma is vol, fruitig (bessen) en kruidig.In de mond gestructureerd, evenwichtig en de tannines zijn in balans met een mooie volle afdronk. Een echte krachtpatser.

Lees meer

Goede bewaarcapaciteit

Deze wijn symboliseert de onverwoestbare band tussen het milieu, de wijngaard en het werk van de mens. De wijnstokken zijn 40 jaar oud en groeien in de ijzerrijke aarde welke in uitstekende staat verkeerd.De druiven worden handmatig geplukt in kleine kistjes. Nadat de processen zijn doorlopen blijft er 65% van de opbrengst over. Deze gaat vervolgens 9 maanden in barriques en Italiaanse “botti” waarna nog een rijping van 3 maanden op fles volgt.De wijn kan na productie nog lang bewaard worden.

Lees meer

Jorche

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij. Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie. Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria. Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano . De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen. De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Lees meer

Lekker bij

Passende gerechten voor deze krachtpatser zijn gekruid rood vlees, complexe en gestructureerde pastagerechten of bij een heel menu met aardse tonen. Het ideale typische lokale gerecht is handgemaakte “orecchiette” met gehaktballetjes en vleesrollades tomatensaus, gekruid met verse “cacioricotta” en “ricotta forte”.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven