Jorche primitivo di Manduria riserva DOP Magnum 3L | Italië | gemaakt van de druif Primitivo
Jorche primitivo di Manduria riserva DOP Magnum 3L | Italië | gemaakt van de druif Primitivo

Jorche primitivo di Manduria riserva DOP Magnum 3L

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Puglia
Primitivo

102,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Het paradepaardje van Jorche

De Primitivo di Manduria Reserva van Jorche is het paradepaardje van dit elegante Italiaanse wijnhuis. Deze Italiaanse rode wijn is gemaakt van 100% primitvo druiven en heeft een maandenlange houtrijping ondergaan op 2 verschillende vaten. Ondanks het hoogst haalbare alcoholpercentage van Primitivo (16%) voelt deze wijn rond, zacht en fruitig aan in de mond en afdronk. Vivino score 4.4.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Primitivo
Domein Domein Jorche
AlcoholAlcohol16%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud300 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Perfectie

De kleur van deze wijn is robijnrood met granaat rode tinten te noemen, zeer intens. Het aroma doet denken aan etherisch, eiken en kruidig. In de mond robuust, harmonieus en tannines tot in de puntjes. Dit alles in een perfecte balans.

Lees meer

Antica Masseria Jorche

Een nobele, gestructureerde en evenwichtige wijn uit Salento die de eeuwenoude geschiedenis van dit land, zijn landhuizen en wijncultuur bevat. Het vertegenwoordigt de essentie van Antica Masseria Jorche. De druiven worden elk jaar met de hand geplukt en de wijngaard is al 50 jaar oud. Samen met de vinificatie, fermentatie en maceratie resulteert dit in een opbrengst van 60%. Na het hele proces worden de wijnen 12 maanden in eikenhouten vaten en capasumi (typische amforen van het gebied) bewaard. Daarna volgt noten rijping van minimaal 3 maanden op fles. De wijn is uitermate geschikt om deze voor langere tijd (10 jaar of langer) te bewaren.

Lees meer

Het wijnhuis Jorche

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij. Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie. Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria. Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano . De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen. De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Lees meer

Lekker bij

Ideaal te combineren met geweldige vleesgerechten, zowel rund als schaap, het hoge alcoholgehalte maakt het perfect voor geweldige aromatische en stevige gestructureerde gerechten. Het ideale typische lokale gerecht is puree van tuinboon met wilde cicory.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven