Kogl Mea Culpa rosé | Slovenië | gemaakt van de druif Pinot Nero
Kogl Mea Culpa rosé | Slovenië | gemaakt van de druif Pinot Nero

9,99

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Vol met rood fruit

Kogl Mea Culpa rosé is zacht en robijnrood van kleur. De neus is uitgesproken fruitig en jeugdig, en doet denken aan rood fruit, frambozen en aardbeien. Roodfruitnuances worden vergezeld door een zoetere karamel-vanille toon met een stiekem zoetje in de afdronk.

Top wijnhuis uit Slovenië

Verscholen in de noordoostelijke hoek van Slovenië ligt Podravje, de grootste wijnbouwregio van Slovenië. Het gebied grensde ooit een zee. In de oude zeebodem bulkt het van fossiele voedingsstoffen en mineralen die deze streek ideaal maken voor het verbouwen van wijndruiven. De mensen die hier wonen zijn van nature rustig en vriendelijk, open, wijs, trots en geestig.

Wijnhuis Kogl ligt op een heuvel boven Velika Nedelja, vlakbij de grens met Kroatië. Op het etiket van de fles staat het jaartal 1542, omdat er toen al geschreven werd over dit bijzondere landgoed. Sinds 1860 beheerde een reeks rijke adellijke families het landgoed. In 1983 nam de Franci Cvetko het landgoed in beheer. Met liefde voor de natuur, combineert hij traditie met moderne wijnkennis om met passie, creativiteit en de rust van reflectie zijn kwaliteitswijn te maken. Kogl behoort tot de top in Slovenië.

Een goed bewaard geheim

Deze rosé is gemaakt van 100% pinot noir druiven, die met de hand zijn geplukt. Een deel van deze wijn werd gerijpt in eiken vaten. In Slovenië is de rosé van Kogl al langere tijd zeer populair, maar voor de rest van Europa lijkt het nog een goed bewaard geheim. Een onontdekt pareltje dus!

Gastronomie

Ideaal voor bij de barbecue of een picknick en een prima metgezel van gedroogd fruit en noten.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol
SpijsSpijs
InhoudInhoud0 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven