Korona Borhaz Bikavér | Hongarije | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Merlot en turán
Korona Borhaz Bikavér | Hongarije | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Merlot en turán

Korona Borhaz Bikavér

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Hongarije
Hongarije, Elzas
Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Merlot, turán

7,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Houtgerijpte blend

De basis van deze droge rode wijn zijn de volgende druiven: Kékfrankos-Cabernet Sauvignon-Merlot-Blauburger-Turán. Deze blending zorgt voor een heerlijke en unieke wijn. Zo zorgt Kékfrankos voor een lichte fruit smaak. De Cabernet Sauvignon en de Merlot geven het karakter van een mooie droge volle wijn mee. De wijn wordt na een lange rijping in eikenhoutenvaten gebotteld, wat bijdraagt aan de heerlijke smaak.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Hongarije
Streek Streek Elzas
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Merlot, turán
Domein Domein Korona Borhaz
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

‘Stierenbloed’ Hongaarse legende

De naam Bikavér wat ‘Stierenbloed’ betekent heeft die te danken aan een 16de eeuwse Hongaarse legende waarin het Stierenbloed de hoofdrol speelt. Deze wijn is gekoppeld aan een andere wijn van de collectie namelijk de Korona Borhaz Dobó Istaván wat stierenbloed betekent die afkomstig is van hetzelfde wijnhuis. Deze wijnen zijn namelijk uit een Hongaarse legende ontstaan. Volgens de legende vielen in de 16e eeuw de Turken met grote overmacht de Hongaren aan. Na de eerste aanval waren veel soldaten van het Hongaarse leger zwaar getroffen maar ze konden niet ontbreken aan de grote veldslag, ze hadden de mankrachten hard nodig. Vervolgens gingen de soldaten terug naar het kasteel om de veldslag voor te bereiden en om moed in te drinken op aanraden van de Generaal István Dobó. De generaal opende de wijnkelders en serveerde zijn soldaten wijn om moed in te drinken. De soldaten die hier niet bekend mee waren, wijn was namelijk alleen voor de elite in die tijd, dronken in hun begeerte naar de wijn zo snel waardoor de wijn over het gezicht, baarden, nek en harnas heen stroomden. Uit het niets bestormden de Turken onverwachts het kasteel. Alleen schrokken de Turken zo erg van het ‘rode bloed’ op hun lichaam , ze waren ervan overtuigd dat ze stierenbloed, Bikaver in het Hongaars, hadden gedronken om hen kracht te geven in de strijd. Dit leidde tot een groot succes van het Hongaarse Leger die de beangstigde Turken versloegen.

Lees meer

Serveren

De Korona Borhaz Egri Bikavér wordt het beste geconsumeerd bij een temperatuur van 18 graden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven