Du Toitskloof Land’s End Syrah | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Syrah
Du Toitskloof Land’s End Syrah | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Syrah
De Grote Hamersma score 8.5

Du Toitskloof Land’s End Syrah

2015

Rode wijn

12,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zuidelijkste punt van Zuid Afrika

Rijke aroma's van zwarte kersen, sandelhout, truffel en zwarte peper met een hint van geroosterde rode biet. Een fluweelzacht gehemelte met een zijdeachtige textuur en fijne tannines, fruit van pruimen en kersen en een lange hartige afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14,0%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Vinificatie

De druiven voor de Land’s End Syrah zijn afkomstig van de Cape South Coast van de West-Kaap. De combinatie van zandsteen, kwarts en gebroken leisteen leidt tot een uniek terroir terwijl het koele zeeklimaat met sterke winden de wijngaarden temperen om groei te beperken en een geleidelijke rijping van de druiven mogelijk te maken. De wijnen hebben karakteristieke kenmerken en de lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde en complexe smaken, elegantie, structuur en diepte; een weerspiegeling van het unieke karakter van de regio. De druiven worden ‘s morgens vroeg geoogst bij 24 ° Balling. Na het pletten en ontstelen ondergaat de most een koude inweking van 3 dagen. Tijdens de gisting worden de rotortanks om de 6 uur gedraaid om maximale smaak- en kleurextractie uit de schillen te garanderen. De alcoholische gisting wordt gevolgd door malolactische gisting en de wijn wordt vervolgens gedurende 20 maanden gerijpt in Franse eiken vaten.

Lees meer

Het wijnhuis Du Toitskloof

Genieten van een geweldig glas wijn uit een van de beste wijnstreken van Zuid-Afrika en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo’n 2000 werknemers. De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten.

Lees meer

Lekker bij

Gebraden lamsbout , gegrilde groenten of oude harde kazen.

Lees meer

Bekroond

Platter’s South African Wine Guide 4 stars, Michelangelo International Wine and Spirits Gold, International Wine & Spirits Competition (IWSC) Silver, Gilbert & Gaillard Rating 86 pts, 8.5 in De Grote Hamersma.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven