Luretta Gutturnio superiore | Italië | gemaakt van de druif Barbera
Luretta Gutturnio superiore | Italië | gemaakt van de druif Barbera

Luretta Gutturnio superiore

2015

Rode wijn

15,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Krachtig en onstuimig!

De Luretta Gutturnio superiore is een rode wijn uit de streek Emilia Romagna. De kleur is diepe rood en intens, de geur is rond en dik, met rood (kersen) en zwart fruit (braam), ook ruik je dat de wijn 9 maanden houtrijping heeft gehad: een vleugje zouthout en kruiden.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Zachte tannines

De minerale en aardse tonen van het terroir geven de wijn het unieke eigen karakter. De smaak is vol en rijp en tegelijk fris en sappig. Het rijpe fruit is volledig geïntegreerd met de zachte tannines. Een mooie balans tussen zuurgraad en mineraliteit en zachte tannines.

Lees meer

Ambitie

De wijnmaker, Lucio Salamini kocht met zijn familie in 1993 een aantal wijngaarden op de heuvels van de rivier Luretta. De ambitie was om de beste wijnen van Italië te maken. Hoog gegrepen wanneer je geen ervaring hebt met wijn maken. In 2016 dronken we voor de eerste keer een wijn van Luretta en waren meteen verkocht. Wat is dit lekker! Er zijn zeker nog betere (en duurdere) wijnen te vinden, maar hier heb je, voor een goede prijs echt iets bijzonders in je glas. En dat geldt voor alle wijnen van Luretta. De wijnen zijn verre van doorsnee, maar dat maakt ze juist zo bijzonder. Elke wijn heeft een duidelijk eigen karakter.

Lees meer

Het geheim van Luretta

Het geheim van Luretta is om de typiciteit van de grond en die van de druivensoorten tot uitdrukking te laten komen in de wijn.’ Bij Luretta zorgen ze dat wijnstruiken diep wortelen om de voedingsstoffen in de grond optimaal te benutten. Luretta Gutturnio superiore: krachtig en onstuimig De mix van de druiven Barbera en Bonarda maken deze wijn tot een geweldig feest. De druiven gaan samen in de ‘Gutturnio’: tegelijk geoogst en samen vergist. De wijn is krachtig en onstuimig. Zodra de kurk er af is, maakt de wijn een sprongetje van blijdschap. Geef hem een uurtje tijd om uit te razen, dan toont hij zijn rondingen.

Lees meer

Bij het eten

De Luretta Gutturnio heeft een intense smaak. Perfect bij een stevige salami of bijvoorbeeld een lekker biefstukje.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven