Eric Louis Menetou Salon wit | Frankrijk | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Eric Louis Menetou Salon wit | Frankrijk | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

Eric Louis Menetou Salon wit

2020

Witte wijn

14,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zacht en delicaat

De Menetou-Salon blanc is gemaakt van Sauvignon Blanc-druiven, die de wijn een frisse en fruitige smaak geven met tonen van citrus en groene appel. De wijn wordt ook wel vergeleken met de bekendere Sancerre en Pouilly-Fumé wijnen uit de regio, maar de Menetou-Salon blanc heeft vaak een iets zachtere en meer gebalanceerde smaak.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Loirestreek

Menetou-Salon is een witte wijn uit de Loirestreek in Frankrijk, geproduceerd in het gebied rond de stad Menetou-Salon. Het wijndomein van Menetou-Salon is relatief klein, met ongeveer 600 hectare wijngaarden die zich uitstrekken over de heuvels rondom het dorp. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei, wat bijdraagt aan de unieke smaak van de wijn.

Lees meer

Lekker bij

De wijn wordt meestal jong gedronken en past goed bij schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en salades. Menetou-Salon blanc is ook een populaire wijn om te drinken als aperitief. Als je op zoek bent naar een witte wijn uit de Loirestreek die zowel verfrissend als complex is, is de Menetou-Salon blanc zeker het proberen waard.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven