Morisfarms - Mandriolo Maremma Toscana DOC Rosso | Italië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese en Syrah
Morisfarms - Mandriolo Maremma Toscana DOC Rosso | Italië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese en Syrah

Morisfarms - Mandriolo Maremma Toscana DOC Rosso

2020

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Italië
Italië, Toscane
Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese, Syrah

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wat een kwaliteit!

De eerste vintage is geproduceerd in 2008 en daarmee behoort deze Italiaanse rode wijn tot de laatste aanwinsten van Morisfarms die bekend staat om zijn kwaliteitswijnen!

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese, Syrah
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Levendig rood

De basis is Sangiovese (80%) aangevuld met Carbernet Sauvignon, Syrah en Petit Verdot. In het glas oogt de wijn levendig rood. Het bouquet is fris, fruitig en harmonieus met hints van verse kersen en framboos. In de mond doet het denken aan intens fruit, vol en warm met een mooie lange afdronk.

Lees meer

Flesgerijpt

De oogst vindt plaats in de tweede en derde week van september, afhankelijk van de druif. De wijn heeft geen rijping gehad op eiken vaten maar enkel 3 maanden op fles. Een wijn die jong gedronken moet worden om zijn frisheid te bewaken.

Lees meer

Morisfarms

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was hetin 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden. Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie. Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris. Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Lees meer

Lekker bij

Een wijn voor bij de hele maaltijd, voorgerechten, pasta, vlees en stoofschotels maar ook zeker bij gestoofde vis vanwege zijn frisheid en harmonie. Het typische lokale gerecht bij deze wijn is gestoofd wild zwijn (een Maremma-traditie!).

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven