Barbadillo Quadis joven | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Tempranillo en tintilla de rota
Barbadillo Quadis joven | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Tempranillo en tintilla de rota
De Grote Hamersma score 8.5

Barbadillo Quadis joven

2021

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Spanje
Spanje, Sanlúcar de Barameda
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Tempranillo, tintilla de rota

13,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Elegante rode wijn uit Jerez!

Ja, je leest het goed. Deze Quãdis joven is een zeer toegankelijke en elegante rode wijn, gemaakt van druiven die geteeld worden in Jerez Superior, hét wijngebied van de sherrys. De ondergrond hier is albariza, een soort mergel en dus zeer kalkrijk. Dit geeft finesse en elegantie aan de wijn.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Spanje
Streek Streek Sanlúcar de Barameda
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Tempranillo, tintilla de rota
Domein Domein Barbadillo
AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Proef rood fruit, kruiden en kaneel

De Quãdis joven is gemaakt van een blend van diverse druiven, waaronder de lokale druif Tintilla de rota (die mooi zwart fruit levert). Prachtige intense kleur. Je ruikt rood fruit, kruiden en kaneel. De wijn is opvallend zacht, fris en bomvol rood fruit.

Lees meer

De Grote Hamersma score 8,5

“Barbadillo. Enorme producent. Grote naam in de sherryregio. Pikte ook al eens aardig niet-versterkt wit van ze op. Thans een rode multi-blend. Zonder pretenties daarentegen wel weer met een hoog alcoholpercentage. Dat laatste staat overigens een gevaarlijk snel doordrinkende tinto niet in de weg. Vers, zij het kordaat rood en zwart fruit. Qua bessen, kersen, bramen, kleine pruimen en fijne zuren. Score: 8,5.”

Lees meer

Bodega Barbadillo: een begrip

Bodega Barbadillo is een begrip in de sherrystreek rond Jerez. Het bedrijf werd in 1821 opgericht door Manuel Barbadillo in Sanlucar de Barrameda (Cadiz) en is ook als het grootste wijnbedrijf in Sanlucar nog immer een familiebedrijf. De bodega werd in 2015 door Guia Peñin uitgeroepen tot beste bodega van Spanje. Er werken zo’n 200 mensen. Barbadillo is vooral bekend van hun iconische wijn Castillo de San Diego, de witte wijn die in Spanje in vele supermarkten staat en de kurk waar deze bodega op draait. Ze maken ook meerdere elegante rode wijnen, op basis van druiven die geteeld worden nabij Jerez, en prachtige biologische witte wijnen van palomino.

Lees meer

Lekker bij

Tapas (zoals ham, kaas, noten, olijven), zalm, stoofpotjes, curry’s met kip, rijstgerechten met groenten, pittige kazen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven