Morisfarms Morellino di Scansano Classico DOCG | Italië | gemaakt van de druiven Merlot, Sangiovese en Syrah
Morisfarms Morellino di Scansano Classico DOCG | Italië | gemaakt van de druiven Merlot, Sangiovese en Syrah

Morisfarms Morellino di Scansano Classico DOCG

2020

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Italië
Italië, Toscane
Merlot, Sangiovese, Syrah

13,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een rijke, fascinerende en levendige wij

De wijn is gemaakt van 90% Sangiovese en 10% Merlot en Syrah. In de neus een rijk, fascinerend en levend bouquet met aroma’s van frambozen, kersen, bessen en kruidnagel. Samenvattend kun je zeggen een fruitig en intens bouquet. De wijn In het glas is de wijn helder robijnrood.In de mond een volle smaak met een goede frisheid in harmonie met de zachte tannines. Al met al een mooie evenwichtige wijn.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Merlot, Sangiovese, Syrah
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Zandgrond

De eerste fles Morellino di Scansano DOCG van Morisfarms dateert alweer uit 1981 nadat in 1978 de classificatie DOC is ontstaan. Deze Italiaanse rode wijn groeit op een zandgrond welke ten goede komt van de smaak en elegantie van de wijn. 

Lees meer

Morisfarms

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was hetin 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden. Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie. Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris. Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Lees meer

Lekker bij

Licht gekoeld is deze perfect als aperitief maar normaal gedronken kan hij goed tijdens de hele maaltijd. Vleesgerechten zijn de beste match bij deze heerlijke wijn.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven