Morisfarms Vermentino Toscana IGT 0,375L | Italië | gemaakt van de druiven Vermentino en Viognier
Morisfarms Vermentino Toscana IGT 0,375L | Italië | gemaakt van de druiven Vermentino en Viognier

Morisfarms Vermentino Toscana IGT 0,375L

2020

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Toscane
Vermentino, Viognier

7,65

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Heerlijke Vermentino uit Toscane

De Vermentino van Morisfarms werd voor het eerst geproduceerd in 2003 met 10% Trubiana maar sinds 2007 met 10% Viognier. De wijn oogt in het glas strowit. Het bouquet is intens en fruitig met typische hints van abrikoos en gele bloemen.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Vermentino, Viognier
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud37,5 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Fris en elegant

In de mond komt fris en elegant met uitstekende drinkbaarheid, gekenmerkt door een uitgesproken smaak in de mond, typisch voor de wijnen van het bedrijf. Op de achtergrond lichte minerale tonen. Een absolute aanwinst voor de kwaliteitswijnen waar Morisfarms om bekend staat. De oogst vindt plaats in de laatste week van augustus voor de Viognier en de tweede week van september voor de vermentino. Vinficatie zonder contact met de schil en een fermentatie van 21 dagen. Daarna nog een rusting op zijn droesem voordat de wijn wordt gebotteld.

Lees meer

Morisfarms

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was hetin 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden. Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie. Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris. Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven