Neferis Selian Blanc | Tunesië | gemaakt van de druiven Chardonnay en Pedro Ximenez
Neferis Selian Blanc | Tunesië | gemaakt van de druiven Chardonnay en Pedro Ximenez
De Grote Hamersma score 8+

Neferis Selian Blanc

2021

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Tunesië
Tunesië, Sidi Salem
Chardonnay, Pedro Ximenez

13,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Heerlijke keuze

De Selian Blanc is gemaakt van de druiven chardonnay en pedro ximénez. Het oogsten gebeurt volledig met de hand. Druiven worden langzaam geperst om de aromatische finesse te behouden. Alle wijnen van Domaine Neferis zijn AOC wijnen, liggend in de wijnregio Sidi Salem. Dit is één van de zeven erkende AOC-regio’s in Tunesië.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Tunesië
Streek Streek Sidi Salem
Druif Druif Chardonnay, Pedro Ximenez
Domein Domein Domaine Neferis
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsZalm en garnalen
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8+

De Grote Hamersma score 8+

“Selian is een vin blanc die trakteert op ananas, citroencake met een likje marmelade, apricot confit, appelflap en licht lispelende limoen.”

Opmerkelijke combi. Chardonnay kennen we natuurlijk. Maar die pedro ximénez…Dat is toch die druif waar ze in het Spaanse Jerez van die stroperige, donkerbruine mierzoete sherry van maken? Correct, zij het deels. Steeds vaker wordt px in Spanje ook gebruikt om steeds fascinerender ‘droog’ wit te maken. Beendroogliefhebbers nemen overigens rap de benen. Selian is een vin blanc die trakteert op ananas, citroencake met een likje marmelade, apricot confit, appelflap en licht lispelende limoen. Lekker in zijn soort en zal in de smaak vallen bij torrontésadepten en muskaatfans.

Lees meer

Domaine Neferis

Domaine Neferis is sinds haar oprichting in 2000 uitgegroeid tot één van de meest kwalitatieve wijngaarden in Tunesië. Enerzijds door de diversiteit van de aangeplante druivensoorten en anderzijds door de lage dichtheid van de aanplanting, waardoor een optimaal bladerdak is ontstaan die bescherming biedt aan de wijndruiven tegen de droge en hete Sirocco wind afkomstig uit de Sahara. De bodem is een combinatie van dieper gelegen zanderige slibafzetting en ondiepere lagen bestaande uit klei-kalksteen. Rijpheid en zuurgraad vinden hierdoor een mooie balans in de wijndruiven van Domaine Neferis. Het wijndomein gebruikt geen onkruidverdelgers of pesticiden.

Lees meer

Lekker bij

De Selian Blanc is lekker bij vis, couscous, kazen en als aperitief.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven