Pagos De Indalia Flor de Indalia Blanco | Spanje | gemaakt van de druiven Macabeo, Vermentino en Viognier
Pagos De Indalia Flor de Indalia Blanco | Spanje | gemaakt van de druiven Macabeo, Vermentino en Viognier
De Grote Hamersma score 9-

Pagos De Indalia Flor de Indalia Blanco

2020

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Granada
Macabeo, Vermentino, Viognier

17,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Spaanse Vermentino!

Deze Flor is al jaren een succes en stond zelfs bij een 3-sterrenrestaurant in New York. Hamersma beloonde de vorige jaargang met maar liefst een 9 en deze met een 9-.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Granada
Druif Druif Macabeo, Vermentino, Viognier
Domein Domein pagos de Indalia
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Zijdezacht

Unieke wijn, om minstens 2 redenen. Bijna 50% van deze Flor is van de Italiaanse druif Vermentino. Ja inderdaad: Spaanse vermentino dus! Van de pakweg 8 hectare Vermentino in Spanje is ongeveer de helft voor deze bijzondere, elegante wijn bestemd. Zijdezachte wijn bovendien door de persing door zwaartekracht (zie uitleg hieronder). De Flor de Indalia heeft een heldere gele kleur en aroma’s van rijp exotisch fruit, noten, bloemen en peer. De wijn is kruidig, fris, sappig en elegant. 

Lees meer

De Grote Hamersma score 9-

“Opvallende blanco uit het zuiden van Spanje. Blend van macabeo met twee buitenlanders. Viognier: geen habitué. Vermentino: in Spanje nog nooit gezien. Meer dan 8 hectare staat er niet van aangeplant. Bijna de helft bij Pagos de Indalia. In de bergen weten ze die nadrukkelijk tot presteren te verleiden. En dat leidt tot nog grotere hoogten. Jean-Georges Vongerichten zette het op de wijnkaart van zijn driesterren restaurant in New York. En vast niet voor € 17,95. Mooie wijn dus? Mooie wijn dus. Interessant bovendien. Hoog inzettend in zijn zuren met citroenen en limoenen om vervolgens langs rijpe peertjes te zwieren, meloen te toucheren, een nootje te kruimelen en een slotakkoord van een beendroge sherry aan te slaan. Dat laatste is een geintje, want de naam Flor heeft in dit geval niets met sherry te maken, maar alles met het bloemige karakter van de wijn. Daar is de viognier dan weer verantwoordelijk voor. Ben benieuwd wat Vongerichten er voor gerichten bij serveerde. Score: 9-.’

Lees meer

Niet geperst, maar gekneusd

Net als de LACABRA & LABOTA van Pagos de Indalia is ook deze wijn gemaakt van een bijzondere mix van druiven die niet geperst worden, maar gekneusd. Daardoor komen er beduidend minder tannines in het sap. De bodega is namelijk zo gebouwd dat de druiven vanaf straatniveau naar beneden worden gegooid en enkele verdiepingen lager elkaar kneuzen. Oftewel persing met zwaartekracht (‘free-run-juice’).

Lees meer

Lekker bij

Vette (gerookte, gegrilde of half rauwe) vis. Witte gestoofde vis bijvoorbeeld tong met romige saus. Rijstgerechten met vis of schaal en schelpdieren (mosselen, venusschelpen, krab, slakken). Salades met gedroogde vruchten en verse kazen, die niet of nauwelijks gerijpt zijn zoals: hüttenkäse, mozzarella, verse geitenkaas, verse roomkaas, feta, mascarpone. Salade, bijvoorbeeld rucola met pijnboompitten.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven