Fuente Victoria Sulayr | Spanje | gemaakt van de druiven Jaen Blanco, Macabeo en Viognier
Fuente Victoria Sulayr | Spanje | gemaakt van de druiven Jaen Blanco, Macabeo en Viognier
De Grote Hamersma score 9 sterwijn

Fuente Victoria Sulayr

2022

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Spanje
Spanje, Granada
Jaen Blanco, Macabeo, Viognier
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Bekroond

Bekroond

Bekroond

Beste koop

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Bekroond

Bekroond

Bekroond

Beste koop

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Unieke Spaanse blend

De Sulayr is een unieke blend, gemaakt van typisch Spaanse druiven, waaronder de autochtone druif Jaen Blanca. Jonge, lichte witte wijn, gerijpt op gist (sobre lias); aroma’s van appel en grapefruit; citrusfruit en anijs. Karaktervolle zeer frisse en fruitige wijn met veel karakter die een frisse sensatie in de mond achterlaat, elegante afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Spanje
Streek Streek Granada
Druif Druif Jaen Blanco, Macabeo, Viognier
Domein Domein Fuente Victoria
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9 sterwijn

“Anijs. Venkel. Salmiak. Romig-vet-zuur als een scharrelburrata. Amandeltjes in het zuur.”

Waren we al eerder fan van. Van de 2018. Onalledaags, dat is zeker. Dat stond een hoge waardering destijds ( ‘beste koop witte wijn’) in de helaas al na één editie ter ziele gegane Wijngids 2020 van gewaardeerd collega Cees van Casteren niet in de weg. En ook collega Kleyn bleek in de nog steeds bijna dagelijkse verschijning van de Volkskrant uiterst lovend: een 9. Dat alles overigens voor de 2018 versie van deze curieuze blend waarin nota bene saaipiet macabeo plots jaén blanca en vijiriega naast zich kreeg. Ook de 2019 was niet mal. Wel sobre lias. Met andere woorden, de wijn heeft op zijn eigen dode gisten mogen liggen. Klinkt wellicht heel spooky maar vindt wijn fijn. En de wijndrinker ook in de meeste gevallen. Krijgt ie meer geur en smaak. Daar ontbreekt het deze Sulayr dan ook niet aan. Goudrenetten in het stro. Lof met ham. Niet voor erbij (hoewel?), maar qua bitter, zoet en vlezig. Anijs. Venkel. Salmiak. Romig-vet-zuur als een scharrelburrata. Amandeltjes in het zuur. 2020? Niet gezien, en dus ook niet geproefd. Deze 2021 wel. Houdt zijn kwaliteitsniveau vast. En ondanks het toevoegen van viognier aan de blend, inflatie, oplopende transportkosten, een tekort aan glas voor wijnflessen toch nog steeds dezelfde prijs. Kortom, pak snel een glas. Nu dat er nog is….

Lees meer

Veelbekroonde wijn

De Sulayr 2018 werd verkozen als ‘beste koop witte wijn’ in de Wijngids 2020 van Cees van Casteren. In de Volkskrant kreeg deze wijn een 9. Genoemd naar de Moorse benaming van de Sierra Nevada: ‘de zonnebergen’ (Latijn: Mons Solaris). De bloem op het etiket is de ‘Estrella de las nieves’, een plant die alleen hoog in de Sierra Nevada groeit. De bloem van eeuwige liefde, die minnaars elkaar geven om te laten zien dat hun liefde nooit zal drogen, zoals de bladeren van de ster.

Lees meer

Lekker bij

Gegrilde vis, vis(soep), spaghetti vongole, mosselen en salades.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven