Paso Robles Cabernet-Sauvignon J. Lohr Winery | Amerika | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
Paso Robles Cabernet-Sauvignon J. Lohr Winery | Amerika | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon

Paso Robles Cabernet-Sauvignon J. Lohr Winery

2019

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Amerika
Amerika, Californië
Cabernet Sauvignon

23,90

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Smaakvolle, rijke rode wijn

Paso Robles Cabernet-Sauvignon van Jerry Lohr Winery is een diepdonkere wijn met aroma’s van zwarte kersen, pruimen, bosbessen en daarnaast, hazelnoot, donkere chocolade en toast. Stevige tanninnes, maar ook in de smaak veel fruit, kruiden en een lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Amerika
Streek Streek Californië
Druif Druif Cabernet Sauvignon
Domein Domein J. Lohr
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Jerry Lohr Winery

Jerry Lohr groeide op op een boerderij in North Dakota. Na z’n opleiding zette hij een eigen bedrijf op dat zeer succesvol handelde in landbouwpercelen. Eind jaren ’60 besloot Jerry een nieuwe uitdaging aan te gaan: hij zou zich gaan verdiepen in wijnbouw. Lohr concentreerde zich op Monterey en kocht daar in 1972 zijn eerste wijngaarden in Arroyo Seco. In 1974 volgde de bouw van een heuse eigen winery in San Jose. Een derde mijlpaal bereikte hij in 1988. In dat jaar breidde Lohr zijn wijngaardareaal uit met nog eens 800 hectare in Paso Robles, eveneens in Monterey. Zodoende kan het bedrijf voorzien in zijn eigen behoefte aan fruit. J. Lohr is een typisch voorbeeld van een Californische wijnmaker: met een open oog voor de behoeften van de markt en tegelijkertijd de ambitie om de beste te zijn. Dit betekent onder meer dat er onophoudelijk experimenten worden uitgevoerd met nieuwe technieken. Een treffend voorbeeld daarvan is het jarenlange schaven aan de top-Chardonnay van het huis waarvan de stijl werd omgevormd van Californisch tot Bourgondisch. Voor een andere, meer ‘basic’ Chardonnay werd dan weer gezocht naar gistculturen die de wijn extra bloemig en fruitig maken. Het productaanbod van J. Lohr bestaat tegenwoordig uit diverse series wijnen, van toegankelijke instappers voor het grote publiek tot exclusieve single estate wijnen.

Lees meer

Terroir en wijnbereiding

De wijngaarden liggen aan de open kustlijn in de buurt van Santa Barbara. Overdag is het hier erg warm, maar ’s nachts koelt de omgeving sterk af. De bodem is gevarieerd en bevat onder meer gravelachtige klei, leem en kalksteen. De druiven vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de blend circa 12 maanden in barriques van Amerikaans eikenhout.

Lees meer

Smaak en wijn-spijs

Een favoriet bij pastagerechten, gegrilde portobello of ossenhaas en bij pittige, harde kazen.

Lees meer

Weetje

De Seven Oaks-wijngaard in Paso Robles kennen extreme verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. De druiven rijpen goed door de warme dagen, terwijl ze door de afkoeling ’s nachts voldoende frisheid behouden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven