Menu
Pierre DuMont Chardonnay | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chardonnay
Pierre DuMont Chardonnay | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chardonnay

Pierre DuMont Chardonnay

2023

Witte wijn

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een gevoel van rust

Een gevoel van rust, een lichte soberheid. Langzaam, subtiel ontwikkelen zich aroma's: gestaalde appels, bijtend fris. Perenschil, citroenkwark, een beetje vanille. Het gehemelte wordt puur als ijs, een vleugje zeezout vervaagt naar de randen. Licht limoenachtige tinten volgen naar een kern van peer-appel fruit. Een helder streepje limoenzuur blijft hangen in de afdronk met een vleugje zout.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,8%
SpijsSpijsGekonfijte eend
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het Verhaal

Dit wijnassortiment is een eerbetoon aan Pierre DuMont en zijn mede-pionierende Franse hugenoten, die de toekomst van de wijnbouw in Zuid-Afrika sterk hebben beïnvloed. Pierre DuMont uit Calais kwam al in 1696 aan in de Kaapkolonie. DuMont vestigde zich eerst in De Paarl Diamant in het Drakenstein-gebied, vanwaar hij naar De Zoete Inval verhuisde met zijn vrouw Cecilia d’Atis, van wie gezegd wordt dat zij een van de eerste vrouwelijke wijnmakers van Zuid-Afrika was. In historische documenten staat dat Pierre en Cecilia in 1712 de trotse eigenaars waren van drie paarden, 100 runderen, 450 schapen en 13000 wijnstokken.

Lees meer

Proefnotities

Een gevoel van rust, een lichte soberheid. Langzaam, subtiel ontwikkelen zich aroma’s: gestaalde appels, bijtend fris. Perenschil, citroenkwark, een beetje vanille. Het gehemelte wordt puur als ijs, een vleugje zeezout vervaagt naar de randen. Licht limoenachtige tinten volgen naar een kern van peer-appel fruit. Een helder streepje limoenzuur blijft hangen in de afdronk met een vleugje zout.

Lees meer

Terroir

De druiven worden verbouwd op koele berghellingen met wijnstokken die allemaal tussen de 10 en 15 jaar oud zijn. De combinatie van alluviale, zanderige en kleiige bodems zorgt voor een matig vasthouden van water. Wijnstokken krijgen extra irrigatie op basis van hydrometerwaarden. De bladerdaken worden actief beheerd om ervoor te zorgen dat de trossen in de schaduw staan, weg van direct zonlicht.

Lees meer

Aantekeningen van de wijnmaker

De druiven worden ’s nachts geplukt wanneer het suikergehalte 23° en 24° Balling bereikt. De brij wordt na het fijnstampen en ontpitten 24 uur op de schillen bewaard. Vervolgens wordt het vrij lopend sap onttrokken, waarvan 80% wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en 20% in tweede vul Franse eiken vaten, die zes maanden rijpen voor ze worden gebotteld.

Lees meer